VIDEO: Marea Britanie, redusă la tăcere vreme de un minut, duminică seara
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Regatul Unit a păstrat un moment de reculegere în memoria Reginei Elisabeta a II-a.

Regatul Unit a păstrat un minut de reculegere duminică seară, la ora 22:00 a României, în memoria Reginei Elisabeta a II-a care a decedat la 8 septembrie după mai bine de 70 de ani de domnie, conform Agerpres.

Guvernul britanic a invitat publicul să participe la un Moment Naţional de Reculegere acasă, în pragul uşii sau pe străzi, ori la evenimente ale comunităţii şi priveghi. Acest moment de reculegere a avut loc în ajunul funeraliilor de stat ale suveranei decedate la 96 de ani.

Joe Biden, moment de reculegere în fața sicriului Reginei Elisabeta a II-a

Preşedintele american Joe Biden a salutat duminică simţul "demnităţii" şi al "serviciului" pe care l-a avut regina Elisabeta a II-a, după ce s-a recules la catafalcul suveranei la Londra, spunând că "lumea este mai bună datorită ei", relatează AFP şi Reuters.

"Am povestit deja că mama mea şi tatăl meu erau de părere că toată lumea (...) merită să fie tratată cu demnitate, şi exact asta a transmis ea", a declarat presei Biden, semnând în cartea de condoleanţe după ce s-a recules, alături de soţia sa Jill, la sicriul reginei Elisabeta a II-a la Westminster Hall.

Regina Elisabeta a II-a "avea un simţ al noţiunii de serviciu", a mai spus preşedintele american, care va asista luni la funeraliile suveranei, la fel ca mulţi lideri străini.

"Inimile noastre sunt alături de familia regală", a adăugat Biden.

Preşedintele american Joe Biden s-a recules duminică la sicriul reginei Elisabeta a II-a la Londra, la fel ca mulţi lideri străini veniţi pentru funeraliile suveranei, care vor avea loc luni, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Joe Biden, însoţit de prima doamnă a SUA, Jill Biden, a făcut semnul crucii şi a dus scurt mâna la inimă la Westminster Hall, unde publicul îi aduce omagii reginei de miercuri şi unde au mai fost deja în cursul zilei preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sau regele Felipe al VI-lea al Spaniei. Preşedintele american urmează să se întâlnească în cursul serii cu regele Charles şi cu alţi lideri mondiali pentru o recepţie înaintea funeraliilor de luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel