Data actualizării:
Data publicării:

Marea Britanie interzice în mai multe regiuni folosirea apei pentru menţinerea celebrului gazon englezesc sau pentru umplerea piscinelor, cu scopul economisirii apei        

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Marea Britanie interzice în mai multe regiuni folosirea apei pentru menţinerea celebrului gazon englezesc sau pentru umplerea piscinelor, cu scopul economisirii apei  - Foto Pexels
Marea Britanie interzice în mai multe regiuni folosirea apei pentru menţinerea celebrului gazon englezesc sau pentru umplerea piscinelor, cu scopul economisirii apei  - Foto Pexels

Este secetă cum nu a fost de aproape 200 de ani în Anglia, iar autorităţile au anunţat primele restricţii pentru economisirea apei. De vineri, în mai multe regiuni este interzisă folosirea apei pentru menţinerea celebrului gazon englezesc sau pentru umplerea piscinelor. La Londra nu a plouat de un timp îndelungat şi au fost zile şi cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Imaginea tradiţională a Londrei, ca locul în care plouă aproape în fiecare zi, este istorie. De luni de zile nu a plouat în capitală britanică, iar iarba este îngălbenită, ceea ce face ca multe parcuri să fie pustii.

Această secetă fără precedent are loc în contextul înregistrării celor mai mari temperaturi din istorie. Luna trecută, în mai multe locaţii din Anglia, au fost peste 40 de grade Celsius.

Cel mai secetos an din 1935 încoace

La nivelul întregului Regat Unit este cel mai secetos an din 1935 încoace. Din această cauză, începând de astăzi, intră în vigoare mai multe restricţii privind folosirea apei. Sud-estul Angliei este cel mai afectat.

În mai multe regiuni, precum Kent sau Sussex, care sunt foarte aproape de Londra, oamenii nu mai au voie să îşi ude grădinile sau să folosească apa pentru piscine şi alte forme de agrement.

Amenzi de 1000 de lire sterline

Cei care nu respectă aceste restricţii riscă amenzi de 1000 de lire sterline, peste 5000 de lei.

Oficiul Naţional de Meteorologie a anunţat că nu se prevăzute ploi nici în zilele următoare, dimpotrivă, la începutul săptămânii viitoare urmează un nou val de căldură, care va afecta cel mai grav, din nou, sud-estul Angliei. Restricţiile privind folosirea apei sunt în acest moment în vigoare pe o perioadă nedeterminată, scrie Rador.

Citește și - Guvernul Ţărilor de Jos declară penurie de apă din cauza secetei

 

Guvernul Ţărilor de Jos a declarat miercuri penurie de apă ca urmare a unei veri neobişnuit de secetoase şi în absenţa unor prognoze de ploaie pentru următoarele două săptămâni, transmite Reuters. 

Valuri brutale de caniculă au cuprins regiuni vaste din Europa şi Statele Unite luna trecută, ceea ce a dus la apeluri pentru eforturi suplimentare în vederea combaterii încălzirii globale, care, potrivit oamenilor de ştiinţă, contribuie la o frecvenţă şi severitate mai mari a perioadelor caniculare.

Cum două treimi din populaţia olandeză trăieşte în regiuni aflate sub nivelul mării, perioadele de secetă pot deveni rapid o problemă acută în Ţările de Jos, ducând la acumularea de aluviuni în râuri şi la perturbarea traficului fluvial.

Vedem cum seceta continuă în Ţările de Jos de mai multe săptămâni

'Vedem cum seceta continuă în Ţările de Jos de mai multe săptămâni din cauza evaporării chiar pe teritoriul ţării noastre, precum şi a debitelor scăzute din afara ţării', a spus Michele Blom, din cadrul agenţiei pentru Lucrări Publice şi Managementul Apei, numit pentru a superviza un grup operativ pentru secetă.

În prezent, barjele de pe cursul inferior al Rinului - o rută importantă pentru transportul cărbunelui de la Rotterdam în interiorul continentului către producătorii de oţel germani şi la producătorii de energie - operează la mai puţin de jumătate din capacitate. Ministerul olandez al Infrastructurii şi Transportului a precizat că, începând de marţi, debitul Rinului era de 850 de metri cubi pe secundă la Lobith, oraşul estic unde intră în Olanda excepţional de scăzut pentru această perioadă a anului.

Nivelurile erau mai bune în Maas, cunoscut şi sub denumirea Meuse, care trece prin Franţa şi ajunge în Ţările de Jos. IJselmeer, un lac artificial de mari dimensiuni cu apă dulce din nordul ţării, care a fost excavat în Marea Nordului în secolul al XX-lea, este plin într-o proporţie rezonabilă şi poate furniza apă provinciei Groningen. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel