Marea Britanie îi antrenează pe soldaţii ucraineni să lupte în "modul occidental". Ce reprezintă, de fapt, acest stil de luptă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Marea Britanie îi antrenează pe soldaţii ucraineni să lupte în "modul occidental". Ce reprezintă, de fapt, acest stil de luptă / Foto: Pexels
Marea Britanie îi antrenează pe soldaţii ucraineni să lupte în "modul occidental". Ce reprezintă, de fapt, acest stil de luptă / Foto: Pexels
Regatul Unit îi antrenează pe soldaţii ucraineni să lupte în "modul occidental".

Regatul Unit îi antrenează pe soldaţii ucraineni să lupte mai mult într-un "mod occidental", a afirmat miercuri ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, potrivit Agerpres. Astfel, ucrainenii ar fi învățați să folosească mai puţină muniţie decât în modul de luptă tradiţional sovietic, relatează Reuters.

Regatul Unit şi alţi aliaţi occidentali le oferă pregătire militarilor ucraineni şi livrează Kievului arme şi muniţie pentru a-l susţine în lupta sa cu Rusia, aminteşte Reuters.

"Ucraina foloseşte cantităţi uriaşe de muniţie ca să se apere, şi acesta este unul din motivele pentru care îi instruim (pe soldaţi) să lupte într-un mod occidental", a declarat Wallace pentru Times Radio.

Acesta a mai spus că Regatul Unit a cumpărat şi comercializat muniţie după standardele sovietice, ajutând în acelaşi timp armata ucraineană să se schimbe pentru a obţine "acces la stocurile noastre de muniţie".

Ben Wallace: Modul rusesc sau sovietic de luptă presupune foarte multă muniţie



"În acelaşi timp, îi pregătim pentru a ne asigura că (muniţia) este folosită într-un mod foarte productiv şi precis", a precizat el.

"Modul rusesc sau sovietic de luptă presupune foarte multă muniţie, baraje masive de artilerie, iar noi niciodată nu ne-am pregătit de luptă în acest fel în cadrul NATO", a explicat ministrul britanic.

Întrebat dacă aliaţii occidentali vor furniza Ucrainei şi avioane de luptă, Wallace a menţionat că folosirea de avioane de luptă necesită o instruire îndelungată pentru piloţi şi efective de sprijin substanţiale, adăugând că Marea Britanie ar putea oferi mai rapid sprijin prin livrarea de arme cum sunt rachetele antiaeriene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel