Marea Britanie. "Bestia incornorată", căutată de politiști
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Polițiștii din Marea Britanie au demarat o amplă acțiune de căutare a "bestiei încornorate" scăpată de la o grădină zoologică din Devon.

Locuitorii din sud-vestul Marii Britanii au fost atenţionaţi să nu se apropie de un animal care a evadat de la o grădină zoologică din Devon, informează luni Press Association.

Exemplarul de ibex caucazian, o specie de capră-antilopă originară din Munţii Caucaz, a evadat de la Paignton Zoo şi se estimează că s-ar ascunde în pădurile din apropiere.

Poliţia din Devon şi Cornwall i-a sfătuit pe locuitori să nu se apropie de bestia încornorată, aceasta putând deveni periculoasă dacă este speriată.

"Probabil că este destul de stresată"

Potrivit reprezentanţilor grădinii zoologice, femela tânără a scăpat după ce s-a speriat de îngrijitorii care direcţionau turma către adăpost. Ibexul a sărit gardul şi a intrat în pădurea deasă aflată mai sus de Clennon Valley.

Principala noastră preocupare este ca animalul să fie bine şi în siguranţă, să localizăm (femela) şi s-o aducem înapoi pe teritoriul său familiar, alături de restul turmei. Probabil că este destul de stresată, a declarat Phil Knowling din cadrul grădinii zoologice.

Sperăm că o dronă a poliţiei cu cameră termică ne va ajuta, a precizat el.

"Este o bestie încornorată şi poate reprezenta un pericol"

Un purtător de cuvânt din cadrul poliţiei a precizat că specialiştii de la Paignton Zoo sunt asistaţi de forţe de ordine care contribuie la eforturile de localizare a ibexului caucazian.

După cum puteţi vedea, este o bestie încornorată şi poate reprezenta un pericol la adresa publicului dacă este speriată, a avertizat acesta îndemnând persoanele care depistează animalul să sune imediat la poliţie.

Ibexul caucazian este inclus pe lista speciilor în pericol de dispariţie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN). Numărul acestor animale care mai trăiesc în prezent în sălbăticie este estimat la 5.000-6.000 de exemplare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel