Marea Britanie a impus sancțiuni împotriva a trei companii aeriene ruse
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay, de ThePixelman
Foto: Pixabay, de ThePixelman
Marea Britanie a impus sancțiuni împotriva a trei companii aeriene din Rusia.

Autoritățile britanice au inclus joi în listele de sancțiuni trei transportatori aerieni ruși - Aeroflot, Rossiya Airlines și Ural Airlines. Potrivit documentului Ministerului britanic de Finanțe, măsurile restrictive prevăd înghețarea activelor acestor companii.

La rândul său, Ministerul de Externe britanic a remarcat că sancțiunile ar priva companiile rusești de posibile încasări în numerar de 50 de milioane de lire sterline, scrie Interfax.

„Guvernul Regatului Unit a anunțat astăzi noi sancțiuni împotriva sectorului rusesc al călătoriilor aeriene. Cele mai mari companii aeriane din Rusia, Aeroflot, Ural Airlines și Rossiya, nu vor putea acum să vândă locuri avantajoase rezervate anterior pentru aeronavele lor în programul de sosire (de transport aerian) pe aeroporturile din Regatul Unit”, a declarat Ministerul de Externe într-un comunicat de presă.

După începerea operațiunii militare a Federației Ruse în Ucraina, Marea Britanie și-a închis spațiul aerian companiilor aeriene ruse. Măsuri similare au fost luate de autoritățile Uniunii Europene, Canada și Statele Unite. În paralel, Uniunea Europeană a impus sancțiuni care interzic furnizarea de aeronave civile și piese de schimb către Rusia și, de asemenea, obligă locatorii să rupă contractele existente cu companiile aeriene până la sfârșitul lunii martie.

Țara europeană care a intensificat importurile din Rusia

Războiul din Ucraina a dat o lovitură grea economiei mondiale, sancțiunile împotriva Moscovei având repercusiuni puternice și asupra națiunilor care le-au impus. Albania, care era în pericol de a rămâne fără cereale, a intensificat relaţiile comerciale cu Rusia dar și cu Ucraina. Tirana a crescut importurile din Moscova, în ciuda sancțiunilor europene.

Deși comerțul cu Federația Rusă este în continuare permis atâta timp cât companiile sau persoanele legate de acestea nu se află pe listele de sancțiuni, țările sunt sub presiunea să își reducă relațiile cu aceasta de teamă că ar putea finanța războiul. În urma izbucnirii războiului, Tirana, care era în pericol să rămână fără grâu, a importat 10 mii de tone din Rusia în mai puțin de o lună, ceea ce reprezintă o creștere de 100% față de aceeași perioadă a anului 2021. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel