Inconștiență la volan. Derapaj pe contrasens, terminat cu focuri de armă după o urmărire ca-n filme
Data publicării:
Autor: Florina Pop
WhatsApp
Fotografie creată de Tobi, de la Pexels
Fotografie creată de Tobi, de la Pexels
Polițiștii avertizează asupra modului în care conduceți mai ales având în vedere condițiile meteo, dar mai ales asupra faptului că e nevoie ca autoturismul să aibă actele în regulă. 

Doi polițiști din Baia Mare, Maramureș, au observat duminică noaptea, 30 spre 31 ianuarie, că o mașină derapa controlat. I-au cerut să oprească și, în ciuda semnalului de oprire pe care șoferul l-a ignorat, conducătorul auto a demarat pe contrasens și astfel s-a iscat o urmărire de vreo 10 kilometri sfârșită în zăpada de pe marginea drumului. Iar asta doar după ce polițiștii au tras al doilea set de focuri de armă asupra roților, primele focuri de armă fiind sub formă de avertisment și fiind trase în aer.

Conducătorul auto era un tânăr de 20 de ani, avea și un pasager în mașină, la fel de tânăr. În plus, mașina avea numere de înmatriculare false.

Întreg incidentul a fost redat de Poliția Română pe rețelele sociale:

”Ora 02:00, Baia Mare

Victor și Ovidiu, polițiști ai Biroului Rutier, aflați în serviciu, au observat un autoturism care derapa controlat.

- Are motorul turat excesiv… Urmărește-l! Semnal de oprire. Dumneavoastră... ați fi oprit, așa-i? El... nu! A demarat pe contrasens. Ce a urmat? O „cursă” de aproximativ 10 km, în urma căreia a pierdut controlul direcției și a lovit zăpada de pe marginea drumului.

Credeți că a oprit acolo? Nu! Au urmat somațiile colegilor! Foc de avertisment în plan vertical! Foc asupra pneurilor din spate ale autoturismului! Abia atunci autoturismul a fost oprit.

La volan? Un tânăr de 20 ani, însoțit de un pasager de 19 ani… Vă întrebați de ce? „Simplu”: autoturismul nu era înmatriculat, iar plăcuțele cu numerele de înmatriculare montate erau atribuite unui alt vehicul. Putea să fie cu adevărat „complicat”? - DA! 20 de ani! Zăpadă! Noapte!

- Victor, colegul nostru, aflat la volanul autospecialei, instructor de conducere defensivă în regim prioritar Acum? Tot „simplu”: cercetat pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și cu numere false de înmatriculare și sancționat contravențional pentru neoprire la semnalele polițistului rutier, neoprire la culoarea roșie a semaforului și circulație pe contrasens.

A meritat oare? Noi zicem că nu…”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel