Marcel Vela (PNL) anunță un proiect care permite accesul animalelor de companie în instituţiile publice şi în mijloacele de transport în comun
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Senatorul Marcel Vela anunţă un proiect PNL care prevede că animalele de companie pot intra în instituţiile publice şi în mijloacele de transport în comun  

„Un pas mic pentru România, un pas mare pentru animale!

“Cine nu a iubit animalele, înseamnă că a trăit degeaba”

Mark Twain

Încep prin a felicita sufletele curate ale românilor și a le mulțumi tuturor celor care cresc, adoptă și îngrijesc animale!Cei care aleg să viețuiască împreună cu sufletele nobile și sincere ale animalelor, sunt oamenii buni, cu inimă mare, cei care le iubesc și le tratează ca pe niste adevărați membri de familie.Animalele de companie, educate și cuminți, sunt acele ființe care sunt capabile de cea mai pură dragoste, chiar dacă nu o pot exprima în cuvinte.Pentru că și ele așteaptă de la noi puritate, iubire și atașament, suferă enorm atunci când sunt lăsate singure în case, așteptând triste și sechestrate revederea cu stăpânii lor, oamenii care le sunt esența propriului destin.

Dragii mei prieteni cu suflete curate,

Cred că suntem datori moral și uman, măcar pentru dragostea lor infinită, de a le respecta și noi cele cinci drepturi…(1) de a nu suferi de foame și de sete, (2) de a fi ferite de disconfort, (3) de a nu suferi dureri, leziuni si boli, (4) de a manifesta un comportament firesc și (5) de a nu suferi de frică sau de stres.Credem că este timpul ca și România să intre în rândul statelor civilizate și din acest punct de vedere, din respect pentru animale si stăpânii lor, evident respectându-se regulile de igienă sanitar-veterinară, cât și drepturile și siguranța tuturor celorlați oameni.

Pe lângă a le asigura un confort acestor animale, trebuie să rezolvăm de multe ori și o necesitate. Întâlnim o altă situație în viața reală, atunci când stăpânul nu are autoturism personal iar animalul are nevoie de o urgență medicală. Practic, este imposibil să urce cu el intr-un taxi sau un mijloc de transport în comun, deși animalul este vaccinat, cipat, curat și cuminte.

În multe alte state, accesul animalelor de companie, câini și pisici, este permis aproape peste tot. În Spania și Germania există boluri cu apă inclusiv pe străzi, animalele având voie chiar în magazine, restaurante și instituții. Totodată, confortul animalelor și respectul stapânilor sunt lucruri respectate și în alte țări, ca Austria, Belgia, Estonia, Finlanda, Franța, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Slovenia, Suedia și Elveția.

Au fost multe inițiative lăudabile la nivel de administratii publice locale și județene, așa cum se întâmplă la Consiliul Județean Ilfov, motiv pentru care îl felicit pe președintele Hubert Thuma, dar cu o floare nu se face primăvara. Clar este nevoie de o nouă reglementare, motiv pentru care un proiect de lege în acest sens se impunea în mod firesc.

Așadar, alături de prietenii și colegii mei, cărora le mulțumesc public pentru că suntem inițiatorii acestui pas important, Gheorghe PECINGINĂ, Raluca TURCAN, Maria - Gabriela HORGA, George ȘIŞCU și George - Cristian TUȚĂ, am depus împreună proiectul de lege pentru a intra în normalitate și pentru a face o LUME MAI BUNĂ!”, a declarat Marcel Vela pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel