Marcel Vela, în CONTROL la Vama Nădlac. Declarațiile momentului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut declarații după controlul de la Vama Nădlac. Iată ce a spus ministrul.

Vă prezentăm cele mai importante informații transmise de ministrul Marcel Vela:

- Am vrut să văd care e situația la frontieră

- "Am două aspecte de rezolvat, unul dintre ele este relația bilaterală cu Austria, pentru că sunt români care așteaptă să tranziteze Austria și nu pot, deși au fie domiciliu, fie proprietăți, fie contracte de muncă. Este o problemă care ține de relațiile externe bilaterale și o să-l anunț pe domnul ministru al Afacerilor Externe". 

- Fluxul la vamă nu este mare motiv pentru care îi multumesc Diasporei că a dat dovadă de responsabilitate, maturitate și respect. Citește AICI mesajul pentru Diaspora

- "Săptămâna viitoare nu cred că vom înregistra un val mare de români care vin din Diaspora, pentru că oamenii înțeleg. Sunt peste medie, dar nu atât de mare precum se așteaptă cei pesimiști în ceea ce privește afluxul mare de români care vin de Paști. Compatrioții noștri știu că acolo sunt foarte multe probleme, dar și aici sunt probleme și mai mult, dacă vin, intră în 14 zile de carantină".

- "Sunt așteptate cantități mari de combinezoane, de măști și mănuși, au mai denit deja foarte multe cantități și există în Centrul Național de Conducere și Coordonare o Diagramă de distribuții și de medicamente și de echipamente medicale în funcție de cazurile raportate în fiecare județ"

- Anunțul despre Ordonanța Militară Nr. 9. Vezi AICI

- "Guvernul a pregătit măsuri de relansare economică și o să le vedeți. Sunt foarte bine gândite, bine asamblate și armonizate, astfel încât, Start-up-ul și tot ceea ce înseamnă o altă abordare economică, o încurajare a inițiativei private, toate acestea sunt în atenția Guvernului. Veți vedea că există această preocupare. După ce trecem de acest necaz, economia se va relansa"

- "Suntem cu toții o echipă în acestă bătălie. Suntem o armată și fiecare om este important. Virusul nu alege. Virusul este peste tot și riscul de a avea necazuri sau de a pierde pe cineva drag le avem cu toții și ați văzut și la nivel European sau mondial că virusul nu a ales între politicieni sau artiști sau între muzicieni și actori"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel