Marcel Ciolacu: PSD sub nicio formă să NU VOTEZE! Contextul în care Viorica Dăncilă voia să voteze Guvernul PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Marcel Ciolacu face mai multe declarații de presă în aceste momente! 

Marcel Ciolacu a anunțat, conform declarației transmise live de Digi24: ”Mi se pare normal ca PSD sub nicio formă să nu voteze, în acest moment, învestirea unui nou guvern. Mai mult, există o cutumă parlamentară în întreaga lume: cei care dețin majoritatea să asigure și cvorumul”. 

”Nu vreau să comentez comentez discuțiile doamnei fost prim-ministru”

Întrebat despre declarația Vioricăi Dăncilă care ar fi spus că PSD ar putea să voteze acest nou Guvern, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Eu știu ce decizie am luat în CExN, nu vreau să comentez discuțiile doamnei fost prim-ministru, actual interimar și președintele PSD. Eu știu decizia pe care am luat-o în CExN de a nu vota”. 

El a afirmat că premierul Viorica Dăncilă ar fi susținut sprijinul pentru noul Guvern PNL dacă membrii acestuia ar fi semnat Pactul de bunăstare: ”Acesta este contextul în care doamna președintă a PSD a spus că ar fi posibilitatea să votăm acest guvern”. 

Cu toate acestea, fiind lideri din PSD care susțin ca partidul să voteze Guvernul PNL, Marcel Ciolacu a afirmat că vor mai fi discuții în partid. 

Cu privire la alegerile anticipate, Marcel Ciolacu a susținut că există această posibilitate constituțională. Cu privire la plecarea lui Mihai Fifor din funcția de secretar general al PSD, Marcel Ciolacu a răspuns: ”M-am exprimat în interiorul partidului”. 

”E cazul ca cele cinci partide care au votat moțiunea să-și asume guvernarea” a precizat Marcel Ciolacu, adăugând că într-o logică politică, i se pare corect să nu fie votat Guvernul PNL. 

”Am fost multe să-mi reproșez în ultimii trei ani. Și eu, și colegii mei. Trebuie să ne asumăm anumite decizii.” a mai spus Marcel Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel