Marcel Ciolacu invită PNL-ul să-l dea jos! ”Nu riscă nimic”. Bogdan Chirieac, analiză dură: Liberalii îl duc în spate pe Klaus Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul Marcel Ciolacu a bătut cu pumnul în masă în ședința PSD, unde a primit susținere pentru a-și asuma măsurile de austeritate. Dacă PNL nu vrea să-l susțină, să voteze moțiunea- a spus el. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat subiectul. 

PNL nu vrea creșteri de taxe. Unii liberali sunt pregătiți să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu dacă premierul își asumă măsurile fiscal-bugetare. De cealaltă parte, social-democrații au mai spus, în ședință, ca, la alegeri, să meargă pe liste separate de PNL. 

”Cred că domnul Marcel Ciolacu va rămâne prim-ministru” a spus Bogdan Chirieac, la Antena 3, întrebat despre șansele acestuia după ce-și va pune mandatul pe masă. Analistul politic consideră că moțiunea de cenzură USR și AUR nu va trece. ”PNL nu-și poate permite să iasă astăzi de la guvernare, chiar dacă voci din PNL ar dori lucrul acesta, mai ales cei din Ardeal, pentru că majorările de taxe și impozite ar lovi în primul rând în electoratul PNL. În opinia mea, va lovi și într-un anumit electorat al PSD, cel din microîntreprinderi” mai consideră analistul politic, adăugând: ”Nu-și vor putea permite să iasă (PNL de la guvernare). În plus, toți partenerii occidentali ai României, esențiali pentru noi, sunt pentru stabilitate”. 

În acest moment, alegerile nu sunt oricum favorabile pentru PNL, după guvernarea cu USR, urmată de cea cu PSD: ”În plus, îl duc în spate pe Klaus Iohannis, cu o cotă de încredere extrem de scăzută, deci nu au locomotivă liberalii”, mai punctează analistul politic. 

”Cu toate aceste argumente pe masă, Marcel Ciolacu nu riscă nimic. Moțiunea de cenzură are puține șanse să treacă” a concluzionat Bogdan Chirieac.  

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu își pune mandatul pe masă pentru măsurile fiscale. ”Cine nu-și asumă răspunderea să depună moțiune!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel