Marcel Ciolacu: Investițiile cresc economia. PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria țării
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Marcel Ciolacu a vorbit despre situația economică a României.

Premierul Marcel Ciolacu, președinte al PSD, a vorbit despre situația economică a României. Potrivit acestuia, avem PIB-ul a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria țării, iar rata anuală a inflației a scăzut la 6,6% în martie.

"Fapte:

1. Rata anuală a inflației a scăzut la 6,6% în martie, de la 7,2% în februarie - INS.

2. PIB-ul României a ajuns în 2023 la cel mai mare nivel din istoria țării, peste 1600 mld lei - INS.

3. Numărul românilor aflați în sărăcie extremă (deprivare materială și socială severă) a scăzut cu 855.000 în 2023 față de 2022 - Eurostat.

Marcel Ciolacu: Investițiile cresc economia

Datele oficiale demonstrează că viziunea propusă românilor la preluarea mandatului de premier a fost una corectă. Investițiile cresc economia și, în mod special, investițiile în infrastructura mare reprezintă soluția pentru reducerea decalajelor în zonele mai puțin dezvoltate.În paralel, așa cum am promis, principalul obiectiv al guvernării a fost creșterea puterii de cumpărare, mai ales pentru cei cu venituri reduse.

Am atacat creșterea nesimțită a prețurilor prin plafonarea prețului la utilități și a marjei comerciale la alimentele de bază și, în același timp, am venit cu măsuri active de creștere a veniturilor salariaților (prin creșterea salariului minim) și a pensionarilor (prin creșterea pensiilor), prin pachete de sprijin pentru cei vulnerabili (vouchere pentru facturile la utilități și pentru alimente)", a scris Marcel Ciolacu pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel