Marcel Ciolacu - întâlnire cu preşedintele Congresului Deputaţilor din Regatul Spaniei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit joi cu preşedintele Congresului Deputaţilor din Regatul Spaniei, Meritxell Batet Lamana, cu care a discutat despre aderarea României la spaţiul Schengen şi despre prezenţa tot mai mare a investitorilor spanioli în ţara noastră.

'I-am mulţumit astăzi doamnei Meritxell Batet Lamana, preşedintele Congresului Deputaţilor din Regatul Spaniei, pentru sprijinul constant al Spaniei în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen. Am salutat, de asemenea, prezenţa tot mai mare a investitorilor spanioli în România, ceea ce confirmă faptul că România a devenit o ţară extrem de atractivă pentru investiţii noi', a scris pe Facebook preşedintele PSD, care se află joi şi vineri în Spania.

El a adăugat că a apreciat acţiunile autorităţilor spaniole pentru integrarea comunităţii româneşti şi a asigurat-o pe Meritxell Batet Lamana 'de întreg sprijinul instituţiilor din România în a identifica cele mai bune soluţii pentru românii care şi-au întemeiat familii şi cariere în Spania'. 

Vezi și - Ciolacu, după ridicarea MCV: Presupun că nu mai există nicio barieră pentru aderarea României la Schengen

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi seara, la Slatina, că ridicarea MCV înseamnă eliminarea unei ultime bariere pentru aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen.

'Mi se pare că numai noi şi bulgarii mai aveam acest Mecanism, MCV. În acest moment presupun că nu mai există nicio barieră pentru aderarea României la Schengen şi ultima barieră, cu toate că nu era o impunere pentru aderarea la spaţiul Schengen retragerea MCV-ului din România, dar în acest moment România şi sper mai ales după 8 decembrie, când vom intra în spaţiul Schengen, România este cu toate drepturile în interiorul Uniunii Europene. O să vină şi OECD-ul. Când faci coaliţii atât de mari, reuneşti două doctrine total diferite, e normal ca românii să se aştepte şi la lucruri de o asemenea anvengură, cum a fost cu aderarea la Uniunea Europeană, cum a fost cu aderarea la NATO, acum cu aderarea în spaţiul Schengen şi depăşirea unei poveşti interminabile, din punctul meu de vedere, cea cu MCV', a spus Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că 's-a închis un capitol negru pe care l-a plătit PSD, cu 90% nevinovat, dar gestionat greşit'. Totodată, Marcel Ciolacu, a susţinut că actuala coaliţie de guvernare trebuie să funcţioneze până în 2024.

'Mai avem multe de făcut în perioada următoare. Cred cu tărie că această coaliţie trebuie să funcţioneze până în anul 2024. Pentru că am văzut ce a însemnat USR-ul, oamenii noi, n-aş vrea să intru în mari detalii, 90% din ceea ce ni s-a întâmplat, pentru că e o mare diferenţă între adevăr şi percepţie, adevărul era unul, percepţia era că suntem nişte infractori cu toţii, s-a datorat acestei invenţii USR (...).

S-a închis în România odată pentru totdeauna un capitol aşa-zis 'discutabil' în jurul justiţiei. Astăzi, din punctul meu de vedere s-a închis un capitol negru pe care l-a plătit PSD cu 90% nevinovat, dar gestionat greşit şi poate nu de persoanele care erau îndreptăţite să facă acest lucru. Mă bucur că împreună cu această echipă din faţa dumneavoastră am închis acest lucru, nu pentru PSD, pentru România', a subliniat Ciolacu la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PSD Olt.

Progresele realizate de România sunt suficiente pentru îndeplinirea angajamentelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare asumate la aderarea la Uniunea Europeană, iar toate condiţionalităţile pot fi închise în mod satisfăcător, se arată în cel mai recent raport MCV, prezentat marţi de Comisia Europeană, care precizează că de acum nu va mai monitoriza România în cadrul acestui mecanism, evaluarea urmând să continue anual prin mecanismul general de la nivelul UE privind statul de drept. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel