Marcel Ciolacu, despre pensiile aleșilor locali: Cea mai bună soluție e prorogarea cu un an
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Credem că cea mai bună soluție este prorogarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru aleșii locali , a spus, luni seară, președintele PSD, Marcel Ciolacu, după ședința liderilor partidelor din coaliția de guvernare.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că, la şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare, s-a discutat despre pensiile speciale de care aleşii locali ar urma să beneficieze, el afirmând că, în acest moment, cea mai bună soluţie este să fie amânate pentru o perioadă de un an.

„S-a avut această discuție (n.r. referitoare la pensiile speciale pentru aleșii locali. Credem că cea mai bună soluție, în acest moment, este prorogarea de termen pentru un an de zile”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, după ședința coaliției de guvernare.

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că o nouă întâlnire va avea loc marți, 6 decembrie, de la ora 15.00.

Ciolacu: O să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie

Marcel Ciolacu a declarat, tot la finalul întâlnirii liderilor coaliției de guvernare, că bugetul pentru 2022 ar putea fi gata până la sfârșitul anului. „O să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii”, a spus președintele PSD.

„Încercăm în acest moment ca până la sfârșitul anului să avem un buget de stat. Ministrul Finanțelor o să vină cu impactul pe anumite măsuri și cred că în cursul zilei de mâine, cel târziu luni, o să terminăm aceste socoteli. O să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii, ianuarie, februarie, martie, astfel încât să fie cât mai suportabil”, a spus Marcel Ciolacu.

 

Discuții despre prefecți

Totodată, Marcel Ciolacu a adăugat că liderii coaliției au avut o discuție preliminară și despre prefecți: „Sunt funcții politice, e normal să discutăm în coaliție. Cred că mâine cel târziu o să le finalizăm”.

Întrebat când vor fi numiți noi prefecți, acesta a spus: „După ce trec prin filtru în partid și sunt verificați instituțional, vor fi numiți”.

Amintim că, tot luni, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit în Parlament despre rolul președintelui statului în sistemul politic din România, militând pentru modificarea Constituției. Discursul președintelui PSD a atins problema modificărilor constituționale.

Liderul PSD a susținut că, în ultimii 30 de ani, președinții au produs tensiuni în societate, încălcându-și rolul stabilit de Constituție.

„Rolul președintelui a fost gândit ca un producător de consens, dar, din păcate, a sfârșit de multe ori în a fi un producător de tensiune în societate”, a spus Marcel Ciolacu.

Discursul a fost ținut luni în timpul ședinţei solemne de la Parlament pentru marcarea a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei.

Ciolacu, în Parlament: Nu susţin vaccinarea obligatorie, dar am dreptul la viaţă

De asemenea, amintim că peşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni, în plenul Parlamentului, că nu susţine vaccinarea obligatorie, dar are dreptul la viaţă şi a apostrofat-o pe senatoarea Diana Şoşoacă că nu poartă mască. „Vă rog, doamna colegă, să purtaţi mască. Dreptul meu la viaţă şi dreptul oricărui român nu se negociază”, a afirmat liderul PSD. În replică, Diana Şoşoacă şi-a pus botniţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel