Marcel Ciolacu: Dacă vreo dronă este trimisă să lovească o ţintă pe teritoriul României, va fi doborâtă
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul Marcel Ciolacu săune că dacă vreo dronă va fi trimisă să lovească o ţintă pe teritoriul României, aceasta va fi doborâtă.

VEZI ȘI: SUA, cu ochii pe România după ce încă o dronă rusească a căzut în Tulcea. „Subliniază pericolul războiului lui Putin”

Premierul Marcel Ciolacu spune  că dacă o dronă intră pe teritoriul României, este identificată şi este trimisă să lovească o ţintă pe teritoriul ţării noastre, va fi doborâtă imediat. El a făcut aceste declarații miercuri, atunci când a fost ăntrebat dacă, în momentul de faţă, România are legislaţie necesară pentru a doborî dronele care intră pe teritoriul naţional.

"E o întreagă discuţie. Dacă dobori dronele de pe teritoriul României, dar ele sunt pe teritoriul Ucrainei. Dacă acele drone lovesc ţinte pe teritoriul... E o discuţie, haideţi să o luăm mult mai serioasă. Eu ce vă spun cu certitudine: dacă vreo dronă intră pe teritoriul României, este identificată şi ea este trimisă să lovească o ţintă pe teritoriul României, va fi doborâtă de îndată. (...) Şi ultima oară s-a întâmplat", a afirmat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre drona rusească căzută în Tulcea: Nu se joacă nimeni



Totodată, premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat şi despre situaţia de zilele trecute când o dronă a intrat deja câţiva zeci de kilometri pe teritoriul României.

"Şi-am ridicat F-16 şi am monitorizat toată traiectoria de pe teritoriul României, cum de altfel au făcut-o şi alte state. Ştiţi că avem poliţie aeriană internaţională. Nu vă faceţi griji că acea dronă ar fi putut lovi vreo ţintă pe teritoriul României. Ar fi fost doborâtă imediat, cu protocol, cu lege, fără lege. Nu se joacă nimeni", a conchis Ciolacu.

Comisia de apărare a Senatului se va reuni, miercuri, de la ora 12,00, într-o şedinţă cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale. Potrivit unor surse parlamentare, citate de Agerpres, printre temele întâlnirii se află analiza modificării legislaţiei prin care s-ar permite militarilor anihilarea dronelor care intră pe teritoriul României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel