Data actualizării:
Data publicării:

Marcel Ciolacu, avertisment după ieșirea Gabrielei Firea din scenă: Să fim atenți la binevoitorii care apar pe lângă noi

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos/ Octav Ganea/ Firea - Ciolacu
Inquam Photos/ Octav Ganea/ Firea - Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a lansat un avertisment după ce Gabriela Firea a demisionat de la Guvern, dar și de la conducerea PSD. 

În urma ororilor descoperite la azilele din Voluntari, acolo unde soțul său este primar, dar și ca urmare a informațiilor apărute în presă în legătură cu legăturile care ar fi existat între familia Pandele - Firea și cei care se aflau în spatele azilelor, Gabriela Firea și-a dat demisia de la conducerea Ministerului Familiei. De altfel, a spus că s-a autosuspendat și de la conducerea PSD, atât de la filiala București, din funcția de președinte, cât și central, de prim-vicepreședinte. Dar, cum în statut nu există autosuspendare, s-a luat act de suspendarea sa din funcție pe o perioadă determinată și a fost înlocuită, provizoriu, cu omul cel mai apropiat din PSD, Paul Stănescu. 

La Minister, în locul său vine Natalia Intotero. În orice caz, erau deja semnale din PSD care transmiteau în spațiul public că dacă nu va face singură un pas în spate, va fi dată afară din Guvern. 

Una dintre cele mai grave acuzații ar fi că atât Gabriela Firea, cât și Florentin Pandele ar fi știut ce se întâmplă la azilele groazei. În spatele azilelor din Voluntari se afla un bărbat, Ștefan Godei, care ar fi fost șofer angajat la instituțiile la care a activat Gabriela Firea, fix în timpul mandatelor sale, respectiv la PMB și la cabinetul său senatorial. Deși a spus că nu-l cunoaște, au apărut imagini care au arătat că acesta filma o conferință a presă a Gabrielei Firea, cu telefonul. Florentin Pandele a mai spus că a aflat din familie că bunicii săi s-a cununat pe bunicii lui Godei. 

În acest context, Marcel Ciolacu a spus astăzi, în conferința de presă după ședința PSD că: ”Doamna Firea, din punctul meu de vedere, ca și prim-ministru, nu a greșit cu absolut nimic instituțional. Nu a avut nicio atribuție în ceea ce privește centrele pentru persoane cu dizabilități. Nu a avut nicio atribuție în acest domeniu. Presupun că demisia a venit în urma anumitor dezvăluiri de către presă. Să fie un lucru pe care să-l învățăm fiecare dintre noi, să avem grijă la oamenii care apar pe lângă persoanele publice, cei care ne filmează, ne fotografiază, sunt binevoitori, ca la urmă să folosească această conjunctură la care câteodată nu sunt invitați, ca să-și vadă anumite scopuri economice. Este un cost mare, dar cred că cu toții, și eu, și colegii mei trebuie să avem mare grijă cu cei care apar astfel”. 

Revenim cu informații. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel