Marcel Ciolacu așteaptă un ”feed-back real” din partea Curții de Conturi privind eficienţa măsurilor fiscale
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu a anunțat, prin intermediul șefului de Cancelarie, că așteaptă un ”feed-back real” din partea Curții de Conturi privind eficiența măsurilor fiscale.

Guvernul aşteaptă de la Curtea de Conturi un ”feed-back real” privind eficienţa setului de măsuri fiscale menite să crească încasările la buget şi să reducă risipa, a transmis premierul Marcel Ciolacu la o zi după ce și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pe acest pachet.

Mesajul premierului a fost prezentat de către Alexandru Mihai Ghigiu, şeful Cancelariei prim-ministrului, în cadrul conferinţei de închidere a Proiectului CCR-SAI pentru cetăţean, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, ce a avut ca obiectiv modernizarea Curţii de Conturi a României.

”La preluarea mandatului echipei guvernamentale pe care o conduc, colegii mei au avut plăcuta surpriză de a primi din partea Curţii de Conturi o listă cu măsurile şi recomandările pe care ministerele trebuiau să le implementeze, în urma rapoartelor de audit. Genul acesta de anticipare şi pro-acţiune va întări încrederea şi colaborarea între noi şi dumneavoastră.

Ieri, Guvernul şi-a asumat un set de măsuri fiscale menite să crească încasările la buget şi să reducă risipa. Aşteptăm de la Curtea de Conturi să ne ofere un feed-back real, dacă aceste măsuri şi-au atins ţinta sau nu. Ne bazăm pe profesionalismul şi corectitudinea dumneavoastră în auditarea acestor măsuri”, a transmis premierul.

În perioade marcate de diferite crize, fondurile sunt limitate şi trebuie administrate cu grijă, a evidenţiat Marcel Ciolacu.

”Trăim vremuri în care provocările pe care le manageriem sunt tot mai diverse, care ne pun în situaţia de a lua decizii rapide, cu impact în viaţa cetăţeanului. Din acest motiv, încrederea este principalul atu pe care clasa politică este datoare să îl cultive şi să îl fundamenteze, pentru ca măsurile statului să capete consistenţă şi susţinere.

Elementul comun al unei lumi într-o permanentă dinamică este stabilirea priorităţilor. Este evident că în perioade marcate de diferite crize, fondurile sunt limitate şi trebuie administrate cu grijă. În acest sens, evaluarea investiţiilor într-o politică publică, în detrimentul alteia, este esenţială pentru un executiv performant. Asta ne dorim, să fie plus valoarea adusă de auditurile dumneavoastră", se arată în mesajul premierului.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, o instituţie de audit ”modernă, profesionistă şi independentă reprezintă un câştig” pentru România. Astfel, prin ”dialog şi înţelegerea exactă a rolului instituţional al fiecăruia”, Guvernul şi Curtea de Conturi pot contribui la dezvoltarea reală a ţării şi creşterea calităţii vieţii românilor.

”Colaborarea cu o instituţie cum este Curtea de Conturi a României, independentă, performantă şi deschisă spre colaborare, este o oportunitate pentru dezvoltarea României. Avem nevoie de dumneavoastră, prin auditurile realizate, să ne arătaţi impactul real al măsurilor pe care le luăm şi, eventual, unde ar trebui să ne îndreptăm atenţia şi finanţarea.

Înţeleg că este o schimbare de paradigmă pe care şi-o propune Curtea de Conturi în relaţia cu celelalte instituţii ale statului. Consider că un dialog pe mai multe canale, o aplecare asupra problemelor sistemice în misiunile de audit ne va ajuta să avem instituţii mai performante financiar şi, implicit, mai performante în oferirea de servicii de calitate pentru cetăţeni”, a menţionat sursa citată.

Citește și: Ciolacu, discurs integral: Unii români se întreabă ce se va întâmpla cu taxele și impozitele lor, dacă acești bani vor fi bine cheltuiți sau vor ajunge prin vreun portbagaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel