Guvernul anunță că nu vor mai fi taxe noi în 2024. Marcel Ciolacu: Vreau un singur lucru în schimb
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că în 2024 nu vor fi introduse taxe noi.

”Eliminarea evazioniștilor care fură zeci de miliarde de lei anual reprezintă cheia în obținerea fondurilor necesare pentru creșterile de pensii, pentru educație și pentru sănătate. Am spus foarte clar că anul viitor nu vor fi taxe noi. Vreau un singur lucru în schimb. Vreau să își plătească taxele și cei care nu plăteau până acum, cei care fraudau statul român și care, efectiv, fură din sănătatea, educația și pensiile românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Declarația lui Marcel Ciolacu vine după ce, luni, Nicolae Ciucă susținea că nu ne permitem o creștere de taxe anul următor.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni, că trebuie găsite sursele de finanţare pentru susţinerea proiectului legii pensiilor, menţionând că anul viitor nu este permisă o creştere a taxelor şi impozitelor.

"Nu este atât de simplu să venim cu o lege şi să spunem 'găsiţi surse de finanţare'. Trebuie să găsim surse de finanţare, să susţinem acest proiect de lege şi ne străduim să găsim sursele de finanţare şi aici reiau încă o dată acest subiect pe care îl ştim cu toţii şi anume acela că principala sursă poate să vină din combaterea evaziunii la TVA, care este de 45 de miliarde de lei", a declarat Ciucă, la sediul PNL, înaintea şedinţei conducerii liberalilor.

Și preşedintele Confederaţiei Patronale Concordia, Dan Şucu, le-a cerut oficialilor să promită că nu vor crește taxele anul viitor.

"Cerem Guvernului să îşi asume fără echivoc că nu vom mai avea creşteri de taxe în 2024 şi solicităm claritate în privinţa costurilor noii legi a pensiilor. Înţelegem că România şi-a asumat prin PNRR o reformă, dar ceea ce am auzit, astăzi, vehiculat în spaţiul public ne face să fim extrem de îngrijoraţi. Nu înţelegem cum în interiorul Guvernului o voce spune că vor fi necesare taxe suplimentare şi alta că nu. Este datoria noastră să atragem atenţia că economia încetineşte şi trebuie să fie exclusă orice nouă creştere a fiscalităţii. Companiile nu pot face faţă la o rundă nouă de creşteri de taxe când nici nu au văzut încă efectele celei recente", a subliniat Şucu.

Confederaţia Patronală Concordia este un partener social reprezentativ la nivel naţional, care aduce împreună firme cu peste 330.000 de angajaţi din 15 industrii esenţiale pentru economie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel