Marcel Ciolacu, adevărul despre secretizarea PNRR-ului de către Cristian Ghinea
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Marcel Ciolacu /  Foto: Crișan Andreescu
Marcel Ciolacu / Foto: Crișan Andreescu
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, a adus, într-o intervenție la România TV, modul cum a fost  secretizat PNRR-ului de către fostul ministru Cristian Ghinea.

Un document olograf prin care fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a cerut secretizarea PNRR-ului, indicând chiar persoanele care ar fi trebuit să aibă acces la documente a fost obținut de către RomâniaTV. Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spune că acest lucru nu s-a mai făcut în nicio țară europeană şi vrea ca întreg PNRR-ul României să fie foarte bine studiat, înainte ca o delegaţie a ţării noastre să meargă la Bruxelles pentru a negocia unele modificări.

„”Sper să promoveze un memorandum în Guvern să îl desecretizăm şi să aflăm şi noi, toţi românii, ce ne-am asumat. Niciun stat european nu a secretizat PNRR. Toată lumea, în primul rând Parlamentul trebuie să cunoască în detaliu. Vă aduceţi aminte acum un an şi jumătate spuneam şi lui Cîţu, dom’le, spune-ţi-ne ce e în PNRR. Am aflat abia acum, la coaliţie vin miniştri, mai ales ministrul Fondurilor, şi spune ce e în cuprinsul PNRR.

Vezi și: ”Negocierea, singura șansă a păcii”. Marcel Ciolacu, despre schimbarea lui Vasile Dîncu: ”Nu putem cădea în ridicol”

Îi minţi pe români, acum sunt oamenii noi. Am înţeles, sunt şi oameni noi şi oameni vechi, cum vor ei. Nu au niciun euro în PNRR prins pe tineret. Vorbeşti de transparenţă, iar primul lucru pe care îl faci, tu secretizezi PNRR, nu s-a întâmplat niciunde în Europa. Astăzi am vorbit cu liderul de grup, o să ridice discuţia la nivelul liderilor de grup, sper să teracă prin Guvern memorandumul de desecretizare şi în momentul acela să aflăm şi noi, prin comisie parlamentară, ce avem de făcut”, a declarat Ciolacu.

”Toată lumea vorbeşte de plecarea la Bruxelles, ba a prim-ministrului, ba a mea. Sunt multe lucruri care trebuie adaptate, s-au schimbat  multe cu războiul din Ucraina  şi criza energetică, dar mai întâi să aflăm tot adevărul. Am făcut un apel la toţi miniştri, să vedem care sunt problemele. Pentru că noi nu avem un întreg, tot tabloul”, a mai declarat Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel