Marcel Ciolacu a zis cum a votat la Referendumul pentru familie. Mesajul zilei despre căsătoriile LGBT / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu a spus cum a votat la referendumul pentru familie din anul 2018.

Marți seară, invitat fiind la Gândul, la emisiunea În Opoziție, moderată de Denise Rifai, Marcel Ciolacu a fost rugat de către aceasta să detalieze la ce se referă libertatea sexuală, enunțată de premierul României la discursul ținut sâmbătă la Congresul PSD.

„Susțin cu toată tăria libertatea de expresie, economică, religioasă și sexuală. Dar nu cred deloc în libertatea de a distruge fibra acestei națiuni. Să contești toate valorile nu este o formă de manifestare a libertății. Cei care batjocoresc familia sunt cei care trăiesc fără căpătâi“, a zis, sâmbătă, premierul României.

„Ați spus că susțineți cu toată tăria libertatea de expresie, libertatea religioasă și libertatea sexuală. Ce înseamnă această libertate sexuală?“, a întrebat Denise Rifai.

„Fiecare decide, în intimitatea lui, calea pe care dorește să o urmeze. Asta nu înseamnă că tu trebuie să mă critici pe mine, care cred în familia între un bărbat și o femeie, cred în Biserică, cred în Dumnezeu. Nu am urât, nu am comentat și nu o voi face, fiindcă nu e atributul meu, dar nici tu nu posta împotriva Bisericii. Hai să ne respectăm!

Poporul român este cel mai tolerant. Noi nu am avut probleme de acest gen, dar nu-mi schimba mie valorile și nu impune valorile tale. Eu ți le respect pe ale tale și îți cer să le respecți pe ale mele“, a zis Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI           -          Firea, mesaj subtil după congresul PSD. Replica lui Ciolacu

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Cum ați votat la referendumul pentru familia tradițională?“, a întrebat Denise Rifai.

„Am votat pentru familia tradițională și aș vota, din nou, la fel. E dreptul meu, cum și dreptul celorlalți e să voteze împotrivă.

Asta nu înseamnă că judec ori condamn pe cineva. Am prieteni, dar nu a fost vreodată o discuție. Nici mie, nici lor, nu ne trece prin cap să purtăm o astfel de discuție. De ce trebuie să mutăm aceste discuții în spațiul public?

Haideți să ne respectăm. Avem o majoritate și o minoritate, e decizia fiecăruia, e viața fiecăruia“, a zis Marcel Ciolacu.

„Da, dar sunt foarte multe discuții în spațiul public pe acest subiect și nu trebuie să ne ferim de el, despre dreptul comunității LGBTQ, pentru a avea o formă de parteneriat legal, pentru ca viața lor să aibă un așezământ în acest spațiu“, a zis Denise Rifai.

„Nu sunt de acord cu căsătoriile legale între persoane de același sex“, a mai zis Marcel Ciolacu.

Referendumul pentru familie a avut loc în zilele de 6 și 7 octombrie 2018.  Demersul a avut la bază o inițiativă cetățenească demarată de Coaliția pentru Familie la sfârșitul anului 2015. Inițiativa a strâns numărul de semnături necesare pentru a iniția un proiect de lege constituțională și a fost sprijinită activ de Biserica Ortodoxă și de Biserica Romano-Catolică.

Deși 91.56% din cei prezenți la urne au votat DA, referendumul a fost invalidat din cauza prezenței scăzute.

CITEȘTE ȘI                 -              Sorin Grindeanu, derapaj. I-a jignit pe votanții #Rezist: Electorat taliban. Nu au părinți, nu au bunici. Au avut clorofilă în ei...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel