Data actualizării:
Data publicării:

Marcel Ciolacu "a luat foc" după ce a aflat că Drulă, Cîțu și Cioloș îl acuză de manipularea pieței de capital 

Autor: Dan Carp | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul Marcel Ciolacu a reacționat după ce Florin Cîțu, Dacian Cioloș și Cătălin Drulă l-au acuzat că a manipulat piața de capital prin declarațiile pe care le-a făcut cu privire la posibilitatea ca România să piardă procesul cu Gabriel Resources. USR anunță că va sesiza DNA pe această speță. 

Marcel Ciolacu spune că politicienii care îi aduc acuzații de manipulare a pieței de capital "au o problemă patologică". Premierul României spune că el nu joacă la bursă, dar știe sigur că fix cei care-l acuză ar juca sume pe bursele internaționale. 

"Eu mă bucur ca prim-ministru că nu las o datorie copiilor noștri, că am avut capacitatea administrativă de a câștiga un proces. Cei cu acuzațiile, care au lăsat datorii de 200 de miliarde, pe care le plătim noi toți, eu nu le pot răspunde. Cred că au o problemă în altă parte, vorbesc de patologie. Deci într-o zi istorică a României, în care avocații angajați de Guvernul României au reușit să întoarcă un proces aproape pierdut, eu să răspund la acuzații că de ce nu las României datorii? Să le răspund unora care au făcut datorii de 200 de miliarde României? Mi se pare că poate nu trăim în aceeași lume. Ce bursă? Nu am venit eu cu aceste explicații. Eu ca prim-ministru, de câte ori am avut intervenții pe acest proces am spus că românii vor cunoaște adevărul. Nu am dat nici o informație, nu am dat nici un document din Guvernul României, nu am dat de niciunde nicio motivare care să influențeze acest proces. Am spus foarte clar că toate documentele vor fi puse la dispoziția presei în momentul în care se finalizează procesul. Despre ce vorbim? Despre ce bursă? Ce, eu joc la bursă? Poate dânșii joacă la bursă și știți bine că joacă la bursă, dar problema este că s-au jucat cu banii României. Cum adică, eu câștig un proces și nu las o datorie de miliarde de euro României și nu aduc o criză economică și o debusolare a sistemului fiscal și macroeconomic și sunt acuzat că de ce am câștigat procesul? Chiar nu le e rușine? 

Eu nu am avut nici o informație de la avocați, nu am avut dreptul chiar dacă sunt premierul României. Ne jucăm cu așa ceva? Am încă datoriile domnului Cîțu și ale lui Drulă de plătit, cele 200 de miliarde. Asta e preocuparea mea. Bine că am scăpat de cele de la Roșia Montană," a spus Marcel Ciolacu. Acesta se află într-o vizită la Iași. 

USR a depus plângere în Canada și la DNA

 

Cătălin Drulă spune că a depus deja plângere în Canada și foarte curând va depune una și la Direcția Națională Anticorupție.

"Am depus oficial plângere la Agenția de Reglementare a Pieței de Capital din Canada. Marcel Ciolacu trebuie să demisioneze! Marcel Ciolacu a manipulat piața de capital prin declarațiile sale. Vom depune inclusiv o plângere la DNA. Pe scurt: dacă pe 31 ianuarie 2024, valoarea unei acțiuni Gabriel Resources valora 0,45 dolari, pe 7 martie, cu o zi înainte de verdict, acestea ajunseseră la 0,87 dolari. Acțiunile s-au dublat imediat după declarațiile lui Marcel Ciolacu cu privire la iminența pierderii procesului în cazul Roșia Montana. A fost o hoție coordonată de însuși premierul României, o creștere artificială și controlată a acțiunilor. O mână de băieți deștepți au câștigat din manipularea bursei. Trebuie să aflăm numele lor. Am sesizat autoritățile canadiene, dar este nevoie și de o anchetă DNA, ASF și ANI. Cum va mai putea Marcel Ciolacu să negocieze ceva pentru România din calitatea de premier al țării, în condițiile în care am văzut că reprezintă interesele unui grup organizat? Niciun partener străin nu va mai avea încredere într-un astfel de premier, implicat într-o escrocherie pe bursă. Avem de-a face cu o manipulare deliberată, cu beneficii ilegale pentru câțiva," a scris Cătălin Drulă pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel