Data publicării:

Marcel Ciolacu a convocat comandamentul de iarnă. Viscolul lovește România

Autor: Dan Carp | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Premierul Marcel Ciolacu a cerut convocarea comandamentelor de iarnă la nivelul ministerelor, în cursul zilei de mâine, pentru a pregăti măsuri de intervenție dacă situația o va impune având în vedere avertizările meteorologice primite de la specialiști.

“Ne asigurăm că indiferent de starea vremii, de ninsori sau de viscol, nu vor fi probleme legate de aprovizionarea cu energie pentru cetățeni, spitale, școli, obiective sociale. Autoritățile trebuie să fie pregătite să intervină în orice moment, dacă  situația o cere, pentru sprijinirea populației  afectate și a comunităților locale.

Ministerul Afacerilor Interne va fi permanent în  legătură cu prefecturile pentru a se asigura că la nivel local există capacitatea de intervenție rapidă”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Comandamentele de iarnă vor fi convocate în cursul zilei de mâine, 26 noiembrie, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și  Ministerului Energiei.

Vijelii și ninsori în România

Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului, viscol şi precipitaţii însemnate cantitativ în judeţe din sudul, centrul şi nord-estul ţării, valabilă până duminică seara.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în perioada 25 noiembrie, ora 10:00 - 26 noiembrie, ora 18:00, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova precum şi în sudul şi estul Transilvaniei vor fi precipitaţii, sub formă de ninsoare la munte, iar în restul zonelor va ploua, apoi treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie) vor predomina ninsorile. Cantităţile de apă vor fi de 25 şi 35 de litri/mp.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60 - 75 km/h, vor fi intervale cu viscol şi vizibilitate scăzută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel