Marcel Ciolacu a anunțat că ordonanța de urgență pentru compensarea facturilor nu va fi adoptată astăzi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu
Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu precizează că ordonanța de urgență privind compensarea facturilor la energie nu va fi discutată astăzi.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a precizat că proiectul ordonanței de urgență pentru compensarea facturilor la energie electrică și gaze naturale nu va fi discutat în ședința de guvern de astăzi.

"O să luăm decizia mâine", a spus Ciolacu când a fost întrebat despre ordonanța anunțată de ministrul Virgil Popescu.

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Pandemie vs. energie, două mari crize. Alessio Menegazzo: Solidaritate în pandemie, ceea ce nu s-a întâmplat în criza energetică

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță de când nu vor mai fi probleme cu facturile

Invitat la dezbaterea online "Criza energetică-soluții la problemele momentului", marca DC News Media Group, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost întrebat dacă "după actul normativ adoptat astăzi se vor elimina toate problemele pe care le-am avut în ultimele trei luni". 

"Le spuneți românilor că în februarie vor primi facturi care să fie calculate corect, că nu vor mai primi facturi astronomice pentru ce n-au consumat și tot ceea ce s-a întâmplat în această perioadă? Rezolvă acest act normativ toate problemele?", a întrebat Elena Cristian, redactor-șef DC Business și moderatoarea dezbaterii. 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a răspuns că "niciun act normativ nu poate rezolva punerea lui în practică." Totuși, ministrul Virgil Popescu își dorește ca, "după ce aprobăm acest act normativ, să avem o întâlnire cât se poate de repede cu marii furnizori, la energie electrică, dar și la gaze, în așa fel încât această tranziție de a pune înapoi și emiterea facturilor aferente lunii februarie, care se va face probabil la începutul lunii martie, să ne prindă pe toți pregătiți, să nu avem probleme."

Modificările au fost făcute la anumite constante, în funcție de "cum și-au adaptat aplicațiile informatice". "Tocmai pentru a nu face modificări de structură.", a precizat Virgil Popescu. 

"Sunt convins că nu vom mai avea probleme cu emiterea facturilor. Și cred că nici pe luna ianuarie, facturile pe care le vom emite în februarie, nu vom mai avea, pe vechile plafoane ale ordonanței, probleme de acest tip.", a conchis Virgil Popescu la DC News TV (citește AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel