Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, prima măsură. Banii europeni, obținuți mai ușor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Ioan Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, anunță prima măsură de sprijin pentru beneficiarii proiectelor de apă și canalizare, ca parte a unui amplu demers de simplificare și debirocratizare anunțat de domnia sa odată cu preluarea mandatului de ministru al Fondurilor Europene.

Beneficiarii proiectelor de apă şi apă uzată, implementate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, au parte de o primă măsură de simplificare în elaborarea şi aprobarea cererilor de finanţare pentru proiectele majore de dezvoltare a infrastructurii de apă şi canalizare, după ce Ministerul Fondurilor Europene a propus aplicarea unei rate standard (rată forfetară) pentru determinarea cuantumului investiţiilor din fonduri nerambursabile ce pot fi susţinute prin POIM în actuala perioadă de programare.

Conform unui comunicat de presă, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) anunţă prima măsură de sprijin pentru beneficiarii proiectelor de apă şi canalizare, ca parte a unui amplu demers de simplificare şi debirocratizare la care a făcut referire ministrul de resort, Ioan Marcel Boloş, la preluarea mandatului.

"Prin HG 813/2019 (publicată astăzi în Monitorul Oficial) pentru modificarea Anexei la Hotărârea Guvernului nr. 677/2017 privind aprobarea Metodologiei de analiză cost-beneficiu pentru investiţiile în infrastructura de apă, Ministerul Fondurilor Europene a propus aplicarea unei rate standard (rată forfetară) pentru determinarea cuantumului investiţiilor din fonduri nerambursabile ce pot fi susţinute prin Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), în actuala perioadă de programare", se menţionează în document.

Această măsură a fost necesară pentru accelerarea aprobării proiectelor majore de către Comisia Europeană, precum şi pentru asigurarea unui portofoliu de proiecte care să contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare a României, respectiv accesul la servicii de alimentare cu apă şi canalizare.

"Iniţiativa reflectă unul dintre obiectivele mandatului meu, de a sprijini beneficiarii pe tot parcursul pregătirii şi implementării proiectelor atât de necesare creşterii calităţii vieţii cetăţenilor", a declarat ministrul Boloş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel