Data publicării:

Maramureş: Liberalii îl critică pe preşedintele CJ susţinând că nu se implică în funcţionarea instituţiilor subordonate

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Vicepreşedinte PNL Maramureş, Cristian Niculescu Ţâgârlaş, purtătorul de cuvânt al organizaţiei, susţine că preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, este prea puţin preocupat de ceea ce se întâmplă în instituţiile aflate în subordinea lui, referindu-se la situaţia de la Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Handicap Sighetu Marmaţiei.

"Sunt revoltat să aflu că oameni cu dizabilităţi sunt ţinuţi în cuşti, în Sighetu Marmaţiei, într-un centru aflat în subordinea dvs.(...) Se întâmplă lucruri grave şi inumane sub ochii presedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, care preferă să-şi ocupe timpul cu activităţi administrative minore, în loc să se implice în rezolvarea problemelor importante, cum este cea relatată (...) de Centrul de Resurse Juridice şi Tonal. (...) Domnule Zetea, în timp ce dumneavoastră cheltuiţi milioane pe chermeze, scene şi tăieri de panglici, care dau bine în spaţiul public şi vă arată ocupat, nu vă preocupă că în Maramureş sunt maltratate persoane cu dizabilităţi şi fără apărare", precizează, miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Cristian Niculescu Ţâgârlaş.

Acesta a mai menţionat că justificările preşedintelui CJ prin care declină responsabilităţile în domeniul social arată o persoană "repetentă în ştiinţa administrativă". 

"Justificările dvs. sunt inoportune după ce o ţară întreagă a aflat despre tratamentul ce li se aplică persoanelor aflate în Centrul pentru de Recuperare pentru Persoane cu Handicap (fosta secţie de dermatologie din curtea Spitalului Municipal) şi în Secţia de psihiatrie I Bărbaţi din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei. Cum vă simţiţi ca gestionar al unui fenomen degradant şi în afara legii? Veţi mai ordona o anchetă şi veţi mai aştepta încă un an, la fel cum s-a întâmplat în 2018 când au murit sau suferit oameni în acelaşi centru? Păcat că nu există posibilitatea să fiţi demis, pentru că sunteţi repetent în materie de 'ştiinţă administrativă', dar şi un ipocrit când susţineţi că nu aveţi atribuţii directe sau indirecte în domeniul protecţiei sociale, implicit în acest caz", a menţionat Cristian Niculescu Ţâgârlaş.

Reacţia vicepreşedintelui PNL Maramureş a fost determinată de sesizarea publică a Centrului de Resurse Juridice şi Tonal (CRJT), potrivit căreia opt persoane cu dizabilităţi psihosociale şi intelectuale au fost găsite închise în condiţii improprii la Centrul de Recuperare pentru Persoane cu Handicap Sighetu Marmaţiei.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat, miercuri, presei, că toţii beneficiarii Centrului de Recuperare pentru Persoane cu Handicap Sighetu Marmaţiei vor fi relocaţi în cel mai scurt timp, din cauza condiţiilor improprii. 

Totodată, Zetea a afirmat că este nemulţumit de modul cum administraţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş (DGASPC), instituţie aflată în subordinea CJ, îşi exercită obligaţiile faţă de beneficiari. Şeful CJ Maramureş a admis că există o problemă de personal în cadrul unor specialităţi din direcţie, iar îngrijirea persoanelor cu afecţiuni psihice ţine şi de vocaţia celor implicaţi.

Preşedintele CJ a afirmat că situaţia creată în mod repetat de angajaţii DGASPC în mai multe centre de îngrijire din judeţ va fi dezbătută, joi, în cadrul unei şedinţe a instituţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel