Maramureş, accident. Elev, omorât de un autobuz
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Un elev în vârstă de 17 ani, de la Liceul Forestier din municipiul Sighetu Marmaţiei, a fost lovit mortal, vineri, tocmai de autobuzul din care coborâse, el având căşti pe urechi în momentul accidentului.

'Accidentul s-a produs pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, iar un pieton de 17 ani a decedat. Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că un bărbat de 52 de ani, conducătorul unui autobuz, a efectuat viraj la dreapta şi l-a surprins şi accidentat mortal pe pieton, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis fără să se asigure (...) Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa alcoolului (...) Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă', a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş.

Neatent, din cauza căștilor

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş, prof. dr. Adrian Meşter, a precizat că potrivit declaraţiilor martorilor, elevul purta căşti pe urechi şi n-ar fi fost atent la manevrele autobuzului din care coborâse. 'Din informaţiile primite rezultă că s-au purtat discuţii atât cu medicii de la CPU (Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei n.red), cât şi cu martori aflaţi în autobuz. În urma acestor informaţii s-a constatat că elevul avea căşti pe urechi în momentul în care a coborât din mijlocul de transport. Astfel e posibil ca acesta să nu fi observat că autobuzul se pune în mişcare şi a fost acroşat. Tânărul a fost resuscitat şi dus la spital, însă a decedat', a spus Adriana Meşter. Elevul era în clasa a XI-a şi locuia în localitatea Rona de Sus, judeţul Maramureş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel