MApN spune că nu sunt probleme pentru România după atacul cu drone din portul Ismail
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Captură video Antena 3
Captură video Antena 3
Ministerul Apărării Naţionale spune că nu sunt probleme pentru România şi nici ameninţări directe, după atacul cu drone şi rachete din portul Ismail. 

MApN nu a identificat ameninţări militare directe la adresa României, în urma recentelor atacuri ale armatei ruse din zona Ismail. Armata monitorizează permanent spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian şi cooperează cu structurile NATO pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic şi descurajarea oricăror agresiuni.

Forţele ruse au atacat cu o noapte în urmă cu drone sudul regiunii Odesa, iar un siloz de cereale a fost avariat în portul Ismail de la Dunăre, foarte aproape de frontiera cu România. Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat atacurile continue ale Rusiei asupra infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre.

Într-un mesaj pe Twitter, şeful statului a afirmat că acestea sunt crime de război, care afectează şi securitatea alimentară la nivel mondial, scrie Rador. 

CITEŞTE ŞI O româncă din Ismail a povestit clipele de groază de noaptea trecută: Am stat numai în rugăciune! / Etnicii români de aici își doresc să-și crească copiii în pace

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis primul mesaj după acest nou atac al ruşilor. 

"Încă o noapte de război, încă o noapte de muncă pentru apărarea noastră anti-aeriană eroică. Ne apărăm cu tot ce avem la dispoziţie. Multe "shahed-uri" au fost doborâte. Din fericire, nu au fost victime. Din nefericire, avem multe pagube, cele mai semnificative în sudul ţării. 

Teroriştii ruşi atacă din nou porturile, grânele, şi securitatea alimentară globală. Toate serviciile noastre operaţionale funcţionează eficient. Dar lumea trebuie să răspundă. Când porturile civile sunt ţintite, când teroriştii distrug cu intenţie chiar şi lifturi, atunci e o ameninţare clară pentru toate continentele. Rusia trebuie şi poate fi oprită", a declarat Zelenski, conform Pravda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel