MApN, informația momentului despre atacul Rusiei asupra portului ucrainean Ismail
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Source: REUTERS
Source: REUTERS
Ministerul Apărării Naționale a transmis precizări după atacul Rusiei lângă România. 

”Cu privire la atacurile executate în dimineața zilei de 2 august de forțele armate ale Federației Ruse împotriva infrastructurii portuare din portul ucrainean Ismail,  Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:

Ministerul Apărării Naționale condamnă ferm agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei și continuarea atacurilor nejustificate și ilegale împotriva zonelor locuite de populația civilă și elementelor din infrastructura critică ale Ucrainei.

În ceea ce privește situația generată de atacurile executate în cursul nopții trecute, care au vizat elemente de infrastructură portuară din zona Ismail, în apropierea granițelor României, din evaluările structurilor cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale nu au fost identificate amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României.

Așa cum am informat și în alte situații, Ministerul Apărării Naționale aplică măsuri de vigilență întărită stabilite conform planurilor naționale și aliate, monitorizând permanent spațiul național terestru, maritim și aerian și cooperează cu structurile NATO pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat” anunță comunicatul de presă. 

Amintim că mai multe drone ruseşti au lovit portul ucrainean Ismail, aflat la doar 60 km de Galaţi. 

Citește aici mai mult: Portul ucrainean Ismail, aflat la 60 km de Galaţi, lovit cu drone ruseşti. "Patru rachete şi-au atins ţinta"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel