Manipulare legată de USR. Seidler: S-a spus că așa suntem toți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: RMC
WhatsApp
Facebook Cristian Seidler
Facebook Cristian Seidler
Cristian Seidler, deputat USR PLUS, a vorbit despre o manipulare legată de partid.

Cristian Seidler a fost invitat la DCNewsTV, unde a acordat un interviu. La un moment, discuția s-a îndreptat către momentul în care aleși USR PLUS au refuzat să jure pe Biblie la preluarea unor funcții publice. Faptul că se spune despre USR că este un partid anti-biserică, în opinia deputatului, este o manipulare. 

„Este o manipulare, în contextul în care 99 la sută dintre cei care au ajuns în funcții publice - vorbesc de la consilieri locali, parlamentari, miniștri etc, s-au găsit acei trei care au pus mâna pe Biblie și pe Constituție și s-a spus așa sunteți voi toți! Este o manipulare”, a spus Cristian Seidler. 

Cristian Seidler, deputat USR PLUS, la Interviurile DCNews și DCNewsTV

Conform Codului Administrativ în vigoare, „Consilierii locali aleși al căror mandat a fost validat depun următorul jurământ în limba română: Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei/orașului/municipiului/județului. . . Așa să îmi ajute Dumnezeu! Formula religioasă de încheiere va respecta libertatea convingerilor religioase, jurământul putând fi depus și fără formula religioasă. Jurământul se imprimă pe un formular special și se semnează, în două exemplare, de fiecare ales local”.

Cristian Seidler: Cu Barna aş fi mai critic decât cu Dragnea

Cristian Seidler (USR) a spus care ar fi situația în care ar fi mai critic cu Dan Barna decât cu Liviu Dragnea.

„Dacă împotriva PSD ne-am ridicat vocea - în materie de condamnați penal, în materie de incompetență -, să nu credeţi că noi suntem mai puţin critici cu ai noştri. Am fost acuzaţi de asta. Dimpotrivă! Cu domnul Dan Barna, dacă ar avea o condamnare penală definitivă, aş fi mai critic decât cu Liviu Dragnea", a spus Cristian Seidler la DCNews TV.

„Eu spun - şi Dan Barna a spus - dacă mi se deschide dosar penal, mie, Dan Barna, dacă există suspiciunea că eu aş fi comis o faptă penală, mă retrag. Nu s-a întâmplat lucrul acesta şi, deşi nu s-a întâmplat lucrul acesta, şi, deşi oamenii care spun că s-ar fi întâmplat ştiu că nu a fost aşa, nu sunt sancţionaţi. Cei care mint cu repetiție în spaţiul public şi spun: "Dan Barna este cercetat penal". Domnule, dar chiar nu este!", a mai spus Seidler în cadrul interviului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel