Manifestanții la Pride îl iau în râs pe Becali, după ce milionarul a sfințit traseul marșului în urma lor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Drept replică la Marșul Bucharest Pride, omul de afaceri Gigi Becali a organizat propriul lui eveniment, cu oameni adunați de prin Pipera, alături de un sobor de preoți care au sfințit locurile prin care trecuseră, cu o zi înainte, manifestanții considerați atât de păcătoși, încât era nevoie de o intervenție specială.

Gigi Becali nu a ratat, nici cu această ocazie, oportunitatea de a se da în spectacol, cântând chiar el slujba de „sfințire” la un moment dat. Și-a motivat demersul în spatele unei închipuite lupte cu miliardarul George Soros, care și-ar dori, potrivit lui, să distrugă tradițiile din România, prin intermediul comunității LGBTQIA+.

„Am notificat Primăria și punct. Doar trebuie notificată Primăria, nu trebuie aprobare pentru un marș religios. Fac curățenie la mizeria pe care au făcut-o ei. Voi nu știți, dar dracii lasă duhuri rele. Trebuie să curățăm locul cu agheasmă, altfel se întâmplă accidente pe Calea Victoriei. Cei care au fost acolo nici nu sunt homosexuali, sunt plătiți! 

Ce să spun eu de George Soros? El e miliardar, eu sunt mic, dar îmi apăr nevoile și neamul. Dacă ar fi după mine, homosexualii să aibă toate drepturile. Să facă parteneriat civil, dar nu căsătorie. N-au voie să intre în Biserică! Niciodată în viața lor! Dracii sunt draci, Hristos e Hristos. Dacă ei fac ce fac, înseamnă că sunt draci. (...) Ce fac ei e patimă grea. Îl ia dracu' de urechi pe bărbat și-i zice: «Du-te la bărbat!»”a spus Becali, în timpul marșului de duminică.

Cu toate acestea, Gigi Becali a ținut să sublinieze că nu se împotrivește comunității gay, ci doar vrea să sfințească locul:

„Repet, nu facem manifestație! Mergem doar să curățăm și să cităm din Apostolul Pavel. Noi nu facem marș împotriva lor, ci facem marș de curățare și chiar și de iertare pentru ei. Ei fac sodomii, iar noi spunem și rugăciuni pentru sodomie. Noi facem doar sfințenie și curățenie”.

VEZI ȘI: Incidente la Marșul Bucharest Pride: Manifestanții spun că au fost atacați cu gaze lacrimogene. Martor: Oamenii aveau ochii umflați și tușeau puternic

Manifestanții de la Pride l-au luat în râs pe Becali: Abia a adunat 100 de persoane

Medeea Țîrlea, o altă participantă la Bucharest Pride, a comentat gestul lui Gigi Becali. De-asemenea, am vorbit și cu Patricia Feraru, una dintre persoanele prezente la evenimentul de sâmbătă.

„Mi se pare o chestie complet lipsită de sens. Adică, da, desigur, respect absolut toate religiile, la fel cum respect absolut toate orientările sexuale, însă ei au ideea asta fixată și îndoctrinată că doar ei au dreptate și doar religia lor spune adevărul, nimic altceva nu contează. Cumva încearcă să ne bage asta tuturor pe gât și să arate că ei sunt majoritari. Abia a strâns 150 de persoane. Noi eram în jur de 25.000, deci chiar nu cred că se compară. Mi se pare doar o reacție pur și simplu infantilă și complet intolerantă.

Am văzut foarte mulți oameni din afara comunității care au venit să susțină. Mi s-a părut foarte frumos că au fost foarte mulți părinți alături de copii, am văzut și bunici alături de unii. Au mai fost și bunici cu icoane, dar asta e partea a doua. A fost, per-total, o atmosferă foarte plăcută printre noi, cei care mărșăluiam. Nu pot să spun că m-am simțit inconfortabil în timpul manifestării”, a mărturisit Patricia Feraru, una dintre persoanele prezente la evenimentul de sâmbătă.

„La marșul domnului Gigi Becali abia au fost 100 de persoane, cred că până și alea plătite, iar la marșul nostru au fost peste 25.000. Cred că putem constata doar prin asta că e o diferență colosală”, ne-a declarat, scurt, și Medeea Țîrlea, o altă participantă la Bucharest Pride.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel