Manifestanţii anti-Wall Street din California, dispersaţi cu gaze lacrimogene
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Occupy-Wall-Street
Occupy-Wall-Street

Poliţia a făcut uz marţi seară de gaze lacrimogene şi de grenade sonice pentru a-i dispersa pe militanţii anti-Wall Street la Oakland (California), în apropiere de San Francisco, a informat un fotograf al AFP.

Manifestanţii au fost dispersaţi după intervenţia poliţiei, care a operat şi arestări la protest.

Cel puţin unul dintre protestatari, căzut la pământ, sângera la cap şi şi-a pierdut cunoştinţa, iar apoi a fost evacuat de manifestanţi, a relatat un martor.

Protestatarii, care s-au regrupat apoi, au început să arunce cu ouă în direcţia poliţiei, care a replicat cu gloanţe cu vopsea.

Câteva ore mai devreme poliţia arestase 85 de militanţi anti-Wall Street la Oakland, în timp ce încerca să degajeze locul ocupat de manifestanţi. Potrivit postului de televiziune CBS, poliţia a recurs deja la gaze lacrimogene în cursul acestei operaţiuni.

Militanţii mişcării 'Să ocupăm Wall Street' s-au instalat de la 17 septembrie în cartierul financiar Wall Street de la New York pentru a denunţa excesele şi inegalităţile crescânde. Ulterior, exemplul lor a fost urmat şi de alţi manifestanţi în întreaga ţară, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel