MÂNDRIE pentru România. Monica Ulmanu (FJSC), VICTORIE la Premiul Pulizer
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
O echipă a The Washington Post, din care a făcut parte și românca Monica Ulmanu, a fost premiată cu Premiul Pulizer pentru jurnalism din 2020.

O echipă a The Washington Post, din care a făcut parte și românca Monica Ulmanu, a fost premiată cu Premiul Pulizer pentru jurnalism din 2020.

Mediafax transmite că distincțiile au fost anunțate online, luni, din cauza măsurilor luate pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

The Washington Post a fost premiat pentru „o serie extraordinară de materiale de presă care demonstrează, cu precizie științifică, efectele înfricoșătoare pe care le produc temperaturile extreme pe glob", transmite juriul, iar din echipă a făcut parte și românca Monica Ulmanu.

Studentă la FJSC

„Monica Ulmanu a fost student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, apoi a primit o bursă Fulbright în Statele Unite ale Americii, unde s-a specializat în jurnalismul vizual. A lucrat în SUA și în Marea Britanie, în redacții de mare prestigiu, inclusiv Thompson Reuters, New York Times și The Guardian", a transmis Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității din București, pe Facebook.

Seria „2C: Peste limită”

„Pentru seria << 2C: Peste limită >> , The Washington Post a analizat setul de date globale care urmărește aproape 170 de ani de înregistrări de temperatură, pentru a evidenția fiecare loc ce s-a încălzit deja cu 2 grade Celsius – pragul pe care negociatorii internaționali speră că planeta nu îl va atinge vreodată.

Această folosință uriașă și de pionierat a datelor de temperatură a demonstrat că schimbările climatice extreme sunt deja o realitate care alterează viața pe aproximativ 10% din suprafața Pământului. Scriitori și fotografi au fost îndatorați să producă misive bine cercetate dintr-un viitor mult mai cald", se arată pe site-ul publicației americane, despre seria de investigații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel