Mandat de arestare pe numele lui Putin. Aurescu: Nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele comise în timpul războiului ilegal al Rusiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, a transmis un mesaj, după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Putin.

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, și-a exprimat poziția față de mandatul de arestare emis de Curtea Penală Internațională pe numele lui Vladimir Putin.

„Nu ar trebui să existe impunitate pentru crimele internaţionale comise în timpul războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei! România sprijină pe deplin munca şi eforturile Curţii Penale Internaţionale, care a fost sesizată acum un an împreună cu alte 42 de state. Nu există pace fără dreptate!”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter.

Reamintim că vineri, 17 martie 2023, Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin.

CITEȘTE ȘI     -    Putin ar putea să fie arestat în august, când ar urma să meargă în Africa de Sud. Țara e obligată să pună în aplicare mandatul CPI

Președintele rus ar putea să fie arestat în Africa de Sud, unde ar urma să meargă în luna august a acestui an, la summitul BRICS de la Durban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel