Manchester City, în semifinalele Ligii Campionilor, după victoria cu Dortmund
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Manchester City s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal după ce a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-1 (0-1), miercuri, în deplasare, în manşa secundă a sferturilor de finală ale competiţiei.

Echipa antrenată de Pep Guardiola câştigase şi primul joc cu acelaşi scor, 2-1. Prima parte a jocului a aparţinut gazdelor, care au pus presiune pe poarta lui Ederson de la începutul meciului, iar prima ocazie a venit în min. 7, când Dahoud a şutat pe direcţia goalkeeper-ului brazilian de la circa 25 de metri.

Borussia a deschis scorul în min. 15, prin tânărul jucător englez Jude Bellingham (17 ani), care a profitat de o minge respinsă de Ruben Dias la şutul lui Dahoud şi a trimis superb la vinclu. Echipa germană a mai avut o şansă de gol prin fundaşul Akanji (18), însă Ederson a fost la post.

City a intrat treptat în joc şi în min. 25 a fost aproape de egalare, însă căpitanul De Bruyne a şutat în bară din interiorul careului. Şutul lui Mahrez a fost blocat la sacrificiu de Bellingham (32), dar Zincenko a reluat periculos cu capul pe spate (38), dar Hitz a fost atent. Jocul elaborat al cetăţenilor i-a adus mai des aproape de poartă, iar şutul-centrare al lui Zincenko l-a forţat pe portarul Hitz să respingă de sub transversală (51).

Liderul din Premier League a primit penalty pentru un henţ comis de Emre Can în propriul careu, iar algerianul Mahrez a transformat lovitura de pedeapsă (55), confirmată de VAR, restabilind egalitatea. City a continuat să joace ofensiv şi Rodri a reluat periculos cu capul după cornerul executat de Foden (58), mingea lovind exteriorul barei.

Intervenţia lui Hitz (74), la şutul lui De Bruyne nu a făcut decât să prefaţeze golul al doilea al oaspeţilor, marcat de Phil Foden (75), cu un şut la colţul scurt care l-a surprins pe portarul elveţian. În penultimul act al competiţiei, Manchester City o va înfrunta pe Paris Saint-Germain, finalista ediţiei trecute, care a eliminat-o pe Bayern Munchen, campioana en titre. Pentru City va fi doar a doua sa semifinală în Champions League.

Pe Signal Idunal Park au jucat formaţiile: Dortmund: Hitz - Morey (Tigges, 81), Akanji, Hummels, Guerreiro - Bellingham (Brandt, 80), Emre Can, Dahoud (T. Hazard, 75) - Knauff (Giovanni Reyna, 68), Haaland, Reus (căpitan). Antrenor: Edin Terzic.

Manchester City: Ederson - Kyle Walker, John Stones, Ruben Dias, Zincenko - De Bruyne (căpitan), Rodri, Gundogan - Mahrez (Sterling, 88), Bernardo Silva, Foden. Antrenor: Josep Guardiola. Arbitru: Carlos del Cerro Grande (Spania).(Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel