Mâncarea, tot mai scumpă din cauza biocombustibililor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cereale
cereale

Directorul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO), José Graziano da Silva, a susţinut la o reuniune a miniștrilor de resort din Europa că securitatea alimentară trebuie să rămână în continuare o prioritate a agendei politice la nivel global şi naţional. Comunitatea internaţională trebuie să găsească un echilibru între nevoile de bază ale omenirii şi exploatarea resurselor naturale ale pământului, a spus Graziano da Silva .

Potrivit ministrului român al Agriculturii, Valeriu Tabără, problemele ridicate în cadrul reuniunii sunt de mare actualitate şi vizează, în principal, competiţia dintre alimente şi producţia de combustibil.

“Problemele ridicate se referă şi la utilizarea biotehnologiilor în agricultură, dar şi la producerea de energie regenerabilă. România trebuie să meargă pe creşterea productivităţii şi mărirea randamentelor pe hectar, iar biotehnologiile nu înseamnă doar soiuri modificate genetic ci şi rezistenţa la boli şi eliminarea pierderilor. Competiţia dintre alimente şi producţia de combustibil rămâne în continuare o problemă de rezolvat”, a declarat Agerpres ministrul român al Agriculturii. Potrivit FAO, numărul persoanelor afectate de foamete s-a ridicat anul trecut la aproximativ 925 milioane, dintr-o populaţie totală mondială de aproximativ şapte miliarde de oameni. Statisticile arată că populaţia mondială va creşte până la un nivel de peste nouă miliarde de oameni, până în anul 2050.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel