Data publicării:

Mâncare mult mai bună dacă eviți următoarele greșeli. Chef Joseph Hadad, listă

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Chef Joseph Hadad a făcut o listă a greșelilor pe care le puteți evita atunci când gătiți cu roșii.

„Un ingredient atât de popular, atât de simplu și de iubit… Și totuși chiar și când gătim cu el, pot apărea unele probleme. Așa că m-am gândit să fac o listă a greșelilor pe care le puteți evita atunci când gătiți cu roșii, astfel încât felurile voastre de mâncare să fie și mai bune și mai ușor de pregătit. Să începem cu începutul, însă. Cuțitul. Cuțitul bucătarului și cel obișnuit de legume nu sunt cele mai potrivite pentru roșii, chiar dacă sunt bine ascuțite. Există riscul de accidentare (lama să alunece pe pielița roșiei și să vă tăiați) sau de storcire a roșiei. În schimb, un cuțit cu lama zimțată este ceea ce trebuie. Dacă nu aveți unul mai mic și mai fin, merge și un cuțit de pâine, însă cu acesta nu veți putea obține felii foarte subțiri. Și dacă tot vorbim de coajă, aceasta se dezintegrează mult mai greu decât pulpa, așa că atunci când gătiți roșiile pentru un sos sau un piere, este important să îndepărtați pielița înainte de a le pune la gătit. Da, este o procedură în plus, dar este una simplă și de efect pentru un sos reușit. Este suficient să înțepați sau să crestați roșiile și să lăsați în apă fierbinte pentru câteva minute, pentru ca apoi să îndepărtați cu ușurință coaja ce se desprinde imediat de pulpă”, a scris Joseph Hadad pe blogul său.

„Aciditatea este o problemă cu care se confruntă adesea sosurile de roșii, iar cel mai frecvent, aceasta este combătută cu zahăr adăugat. Este, într-adevăr, o soluție, dar dacă nu vreți să încărcați sosul cu zahăr, mai există o soluție: bicarbonatul de sodiu. Acesta este o bază, care neutralizează acidul, reducând astfel și gustul aferent. Însă aveți grijă, cantitatea trebuie să fie foarte mică. Rețetele vorbesc despre un sfert de linguriță de bicarbonat la 3,5 litri de sos.

Iar un sos poate fi mai acid când roșiile sunt mai puțin coapte. Ca să nu mai vorbim de roșiile fără gust din afara sezonului. Acestea pot influența rezultatul final al sosului, așa că soluția cea mai gustoasă nu este mereu prospețimea. Roșiile din conservă sunt recoltate în plin sezon și sunt deja gătite parțial, astfel încât sosul pe care îl veți face este mai bun decât unul făcut din roșii proaspete în mijlocul iernii. Da, în mijlocul verii, este de preferat să le folosiți pe cele proaspete, însă, în rest, conservele nu sunt de lepădat”, a explicat Hoseph Hadad.

„Sărarea corespunzătoare a roșiilor, fie proaspete, fie gătite, este foarte importantă. Sarea scoate apa din roșii, intensificând gustul lor, adaugă o nouă notă finală și le face ceva mai dulci. Deci nu uitați de sare, care, în plus, determină o salivare mai abundentă, ceea ce va răspândi gustul și aromele în toată gura mai repede, intensificând-le”, a subliniat bucătarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel