Atunci când vrem să pregătim acasă un preparat culinar gustos, hrănitor și sănătos atunci ideală este mâncarea de leurdă cu ștevie și spanac. Aceasta este sățioasă și bogată în vitamine, fiind recomandată și celor care țin dietă. Mai mult, mâncarea de leurdă este perfectă și în zilele de post, fiind sățioasă și ușor de făcut.
Gospodinele se întrec în tot felul de rețete, iar pe lângă mâncărurile cu leurdă, pregătesc și câteva preparate cu urzici sau niște ciorbe delicioase. Pe placul tuturor este ciorba de fasole verde cu smântână, dar și ciorbele de post cu spanac sau leurdă.
Delicioasă este și mâncarea de urzici cu orez, fiind preferata multora în sezonul de primăvară. Leurda este vedeta anotimpului, alături de urzici, spanac și ștevie, așa că acestea sunt ingredientele perfecte pentru cele mai bune preparate culinare.
Pentru a pregăti acasă o mâncare de leurdă cu ștevie și spanac avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus imaginație, iar la final ne vom bucura de gustul unui preparat aromat și hrănitor.
Rețeta unui preparat culinar irezistibil
Mâncarea de leurdă cu stevie și spanac este făcută de multe gospodine în sezonul de primăvară. Pentru aceasta avem nevoie de 3 legături de leurdă, 2 legături de ștevie, 2 legături de spanac, un ardei gras roșu și unul galben, două cepe, ulei de măsline sau de floarea soarelui, sare, unt sau cașcaval și puțin vin alb pentru a oferi un plus de savoare preparatului.
Mai întâi se curăță și se taie ceapa, apoi se pune la călit la foc mic în puțin ulei de floarea soarelui. După ce capătă o culoare ușor maronie, se adaugă și ardeiul gras tăiat cubulețe mici, se pune puțină sare și se lasă la foc mic.
Se taie apoi ștevia și se pune în cratiță peste ceapă și ardeiul gras. După ce se amestecă bine se pune puțin vin alb peste ele, sare și piper după gust. După ce se înmoaie ștevia, se adaugă spanacul tăiat mărunt și leurda.
Se amestecă toate ingredientele din cratiță și se lasă la foc mic până când toate legumele devin moi. În delicioasa mâncare de leurdă cu ștevie și spanac se pune o lingură de unt, iar la final se adaugă puțin cașcaval ras pentru un plus de savoare. Astfel, vom obține o mâncare gustoasă și sănătoasă.
Mâncarea de leurdă poate fi servită împreună cu o friptură de porc sau vită, iar dacă este făcută de post, atunci merge perfect cu mămăliguță sau cu câteva felii de pâine de casă. Mai mult, se poate pune și puțin orez în acest preparat culinar dacă vrem să îl mâncăm în zilele cu restricții alimentare.
Gustoasa mâncare de leurdă cu ștevie și spanac este alegerea perfectă în sezonul de primăvară. Aceasta este ușor de făcut, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar delicios, sănătos și aromat, scrie BZI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Pască pufoasă fără aluat
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Sephora, gafă majoră. Compania își cere scuze după ce a jignit victimele Fenomenului Pitești / foto în articol
- Cum te autosabotezi fiind negativist. Psiholog: „Aoleu, dacă pățesc ceva? Nu o să fii niciodată fericit!”
- Cozi la spălătorii din cauza prafului saharian. E vreun pericol sau e doar un moft?
- E salvarea dependenților! „Am un comportament pe care vreau să-l elimin, nu pot, așa că optez la această metodă”