Mâncare ardelenească. Gust și tradiție în farfurie! Rețeta românească plină de savoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Mâncarea ardelenească este absolut delicioasă. Plină de savoare și nu foarte complicat de preparat poate reprezenta ideea perfectă pentru masă în familie.

Ingrediente

- 800 g pulpă de porc

- boia dulce de ardei paprika

- 2-3 cepe

- 5-6 cartofi

- 2 lingurițe zahăr

- 3-4 linguri ulei

- sare, piper

- roşii în bulion

- 3 ardei roşii sau gogoşari congelaţi

Cum se prepară

Se spală carnea, se taie cubuleţe şi se lasă să se scurgă, după care se pun la înăbuşit, potrivit retete.unica.ro. Se spală ceapa şi ardeii şi se taie felii subţiri. Se freacă cu sare şi se pun peste carnea înăbuşită. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă în sucul propriu, adăugându-se apă călduţă. Se pun şi cartofii tăiaţi cubuleţe şi se lasă la foc mic.

Se verifică cu o furculiţă dacă s-a fiert carnea şi se condimentează cu sare, zahăr, paprika, piper negru boabe şi măcinat, iar la sfârşit se adaugă roşiile în bulion. Se mai lasă câteva minute să fiarbă şi apoi se bagă la cuptorul bine încins. Se serveşte caldă, ornată cu pătrunjel verde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel