Mănăstirea Bănceni a fost înconjurată de forțele de securitate din Ucraina (SBU) / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Captură foto YouTube
Foto: Captură foto YouTube
Forțele de securitate din Ucraina (SBU) au descins la Mănăstirea Bănceni pentru a „verifica documentele și oamenii”.

Forțele de securitate ucrainene au încercuit joi, 9 noiembrie Mănăstirea Banceni din regiunea Cernăuți, încercând să intre pe teritoriul așezământului monahal pentru a „verifica documentele și oamenii”, scrie Uniunea Jurnaliştilor Ortodocşi, citată de Bucpress.

La 9 noiembrie 2023, forțele de ordine, însoțite de zeci de militari înarmați au încercuit teritoriul Mănăstirii Banceni din regiunea Cernăuți. Potrivit reprezentanților bisericii, autoritățile au cerut să fie lăsate să intre pe teritoriul mănăstirii pentru a „verifica documentele mănăstirii și a identifica persoanele aflate acolo”.

Strana.ua scrie că preoții și credincioșii nu au lăsat organele de drept să intre pe teritoriul locașului, deoarece ele nu au indicat motivele vizitei și nu au prezentat documente care să le ateste dreptul de a inspecta biserica.

Potrivit mitropolitului Longhin Jar, la mănăstire au venit reprezentanți ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) și militari. El a mai adăugat că are zece fii care luptă pe front, dintre care patru au fost răniți.

Pe canalul de Youtube al mănăstirii au fost publicate mai multe imagini video cu acest incident. Autoritățile deocamdată nu au comentat cazul dat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel