Managerul spitalului din Botoşani a demisionat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Managerul spitalului în care a murit tânăra însărcinată a demisionat la solicitarea președintelui Consiliului Județean Botoșani.

Doina Federovici a catalogat atitudinea medicilor implicați ca fiind inadmisibilă, lipsită de empatie și profesionalism și le-a solicitat demisiile. 

„S-au demarat, începând cu ziua de vineri, mai multe anchete cu privire la acest caz, iar cei vinovați vor plăti. Am solicitat și solicit cu fermitate găsirea și pedepsirea cât mai urgentă a vinovaților. Rapoartele comisiilor administrative și de disciplină din cadrul Spitalului Județean, precum și cel al Direcției de Sănătate Publică Botoșani arata clar că în cazul Alexandrei au existat erori, motiv pentru care cer și solicit ferm demisia medicilor implicați în acest caz, medici care au arătat o totală lipsă de empatie față de o femeie aflată în suferință și carențe uriașe de profesionalism.

Este o perioadă foarte grea pentru botoșăneni și ar fi trebuit ca aceste cadre medicale să facă un gest minim de responsabilitate în fața unei asemenea tragedii. Aceste demisii trebuie să vină rapid și fără ezitare pentru că așa ceva să nu se mai întâmple. Cine are de făcut treabă, să o facă, iar cine nu-și face treaba, să răspundă! Cine nu înțelege să-și facă treaba, să plece!", a spus Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani

Alexandra, tânăra de 25 de ani și-a pierdut viața, vineri, la maternitatea din Botoșani.

Aceasta era însărcinată cu al patrulea copil, în 14 săptămâni și se confrunta cu dureri mari de burtă și sângerări. Femeia a fost dusă cu ambulanța la spital, în jurul orei 22:51, iar la 23:05 era în maternitate și era investigată de medici. Personalul medical ar fi ajuns la concluzia că nu se impunea evacuarea sarcinii - în ciuda durerilor mari și a sângerării de care se plângea femeia. Acesteia i s-a administrat un calmant, dar se pare că nu a avut efect. În plus, s-ar fi observat că sarcina s-a oprit din evoluție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel