Manager de top din programul spațial chinez a bătut crunt doi oameni de știință
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Manager de top din programul spațial chinez a bătut crunt doi oameni de știință
Pixabay / Manager de top din programul spațial chinez a bătut crunt doi oameni de știință
Un manager din cadrul programului spaţial al Chinei a bătut doi respectaţi oameni de ştiinţă, încât aceştia au fost spitalizaţi. 

Un manager de top din programul spaţial al Chinei, care a bătut doi respectaţi oameni de ştiinţă atât de rău încât aceştia au trebuit să fie spitalizaţi, potrivit relatărilor din mass-media, a fost trimis de superiorii lui în concediu forţat, informează Agerpres, citând DPA. Reprezentanţii China Aerospace Science and Technology Group Corporation (CASC), care coordonează industria spaţială chineză, au anunţat totodată luni că au demarat o anchetă.

Ei au precizat că Zhang Tao, membru al Partidului Comunist Chinez şi directorul consiliului de administraţie al diviziei de investiţii din cadrul CASC, "a lovit pe cineva după ce consumase alcool". În timpul acelui incident petrecut la Beijing în urmă cu o lună, Zhang Tao, în vârstă de 57 de ani, a rănit grav doi membri chinezi ai Academiei Internaţionale de Aeronatică, al cărei sediu se află la Stockholm, potrivit unor relatări apărute în presă. Wu Meirong, în vârstă de 85 de ani, şi Wang Jinnian, în vârstă de 55 de ani, se află în continuare în spital.

O cină formală s-a terminat la spital


Potrivit China News Weekly, managerul îi invitase pe cei doi oameni de ştiinţă la o cină pentru a le cere în timpul acesteia să recomande primirea lui în Academia Internaţională de Aeronautică. Wang Jinnian a ezitat, motivând că abia îl întâlnise pentru prima dată şi că nu cunoştea suficient activitatea sa. Înfuriat de acel răspuns, managerul a început să strige şi a încercat să îl lovească. Acela a fost momentul în care cei doi cercetători au decis să plece.

Zhang Tao şi colegii lui au intervenit şi i-au condus pe cei doi oameni de ştiinţă spre apartamentul lui Wang Jinnian. În lift, managerul chinez i-a bătut pe cei doi savanţi, doborându-i pe podeaua ascensorului, potrivit imaginilor captate de camerele de supraveghere.

În pofida acelei agresiuni, managerul chinez şi-a continuat activitatea netulburat. Şi compania CASC a fost criticată. În timp ce fotografii şi detalii legate de acel incident au apărut în mass-media, CASC le-a cerut vineri angajaţilor ei să păstreze tăcerea şi să nu stea de vorbă cu reprezentanţii presei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel