"Mamele nu trebuie puse să aleagă între locul de muncă şi copii". Papa Francisc, atac la adresa industriei de mijloace contraceptive
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Papa Francisc a susținut vineri că mamele nu trebuie puse în situaţia în care să fie nevoite să aleagă între locul de muncă şi copii.

Mamele nu trebuie puse în situaţia în care să fie nevoite să aleagă între locul de muncă şi copii, asta a declarat Papa Francisc în cadrul unei conferinţe organizate la Roma pe tema inversării procesului de scădere a natalităţii, transmite Agerpres, citând ANSA. Suveranul pontif a mai susținut că scăderea natalităţii trebuie combătută printr-o "viziune pe termen lung".

"Este nevoie urgentă la nivel instituţional de politici eficiente şi curajoase şi de decizii concrete pe termen lung. Este nevoie de un angajament mai puternic din partea guvernelor, astfel încât generaţiile tinere să-şi poată împlini visurile legitime. Din acest motiv este necesar ca mamele să nu fie puse în situaţia de a alege între locul de muncă şi îngrijirea copilului şi, de asemenea, este necesar să eliberăm numeroase cupluri tinere de povara nesiguranţei locului de muncă şi de imposibilitatea de a cumpăra o locuinţă", a spus Papa Francisc.

Papa Francisc, atac la adresa industriei de mijloace contraceptive



Totodată, Papa Francisc a lansat un atac şi la adresa industriei de mijloace contraceptive. Se întâmplă după ce ministrul Familiei din Italia, Eugenia Roccella, a fost huiduită joi de protestatari din cauza poziţiei sale critice privind dreptul la avort, fiind nevoită să-și anuleze discursul pe care trebuia să-l susţină la conferinţa privind inversarea declinului natalităţii din ţară.

"Un demograf mi-a spus că în prezent investiţiile care generează cele mai multe venituri sunt în producţia de armament şi respectiv de contraceptive. Unele distrug vieţi, celelalte împiedică vieţi. Este foarte rău că acestea sunt investiţiile care generează cele mai mari venituri", a afirmat el.

Guvernul de la Roma a adoptat recent o măsură pentru a permite activiştilor pro-viaţă accesul în clinicile de avort. După cele întâmplate, preşedintele Sergio Mattarella şi premierul Giorgia Meloni şi-au exprimat solidaritatea cu Eugenia Roccella.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel