Data actualizării:
Data publicării:

Mămăligă cu brânză, cârnați și ouă, la cuptor. Un adevărat deliciu românesc

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Alina Chiorean
Sursa foto: Facebook Alina Chiorean

Dacă vrei să te bucuri de un preparat tradițional românesc delicios, atunci prepară o mămăligă cu brânză, cârnați și ouă la cuptor.

Ingrediente

3 căni de mălai
10 căni de apă
2 linguriţe sare
50 g unt

Umplutură

500 g brânză de oaie măturată
400 g cârnaţi de Silezia
4 ouă
50 g unt
caşcaval ras

Vezi și: Chifteluțe ca în Danemarca. Rețeta veche de Frikadeller, din anul 1280. Este preferata danezilor!

Salată de paste cu ton și legume. Rețeta foarte simplă dar gustoasă

Cum se prepară

Mămăliga se face în ceaun sau într-o cratiţă cu fund gros, dublu. Se face o mămăligă moale. Se pune apa cu sarea la fiert în ceaun. Se presară deasupra 1 lingură de mălai şi se lasă la fiert, scrie bucataras.ro. Când fierbe, se micşorează focul, se pune mălaiul în ploaie şi se amestecă bine cu telul să nu facă cocoloaşe. Se fierbe 15-20 minute, amestecând cu telul şi, când se îngroaşă, cu o lingură de lemn mai mare.

Când este aproape gata, se pune untul, se amestecă bine încă 2-3 minute pe foc şi este gata. Se răstoarnă într-un castron. Cârnaţii se taie rondele şi se prăjesc în ulei.

Ouăle se prăjesc ochiuri. Brânza se sfărâmă sau se dă pe răzătoarea mare. Se unge un vas cu unt şi se pune un strat de mămăligă. Se pune un strat din toată brânza rasă şi se acoperă cu un strat de mămăligă. Se pun cârnaţii prăjiţi peste ouăle ochiuri şi se acoperă cu un alt strat de mămăligă. Deasupra se pun bucăţele de unt şi se presară caşcaval ras.

Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 45-50 de minute. Când este rumenită frumos, este gata. Se porţionează şi se serveşte cu smântână.

Vezi și: Prăjitura Casnica. Rețeta extrem de iubită în comunism

BONUS: Cum faci mămăliga fără cocoloașe

Când pregătiţi mămăliguţa, lăsaţi să fiarbă apa în clocote. Adăugaţi sare, apoi adăugaţi mălaiul în ploaie puţin câte puţin. Lăsaţi focul foarte mic şi amestecaţi energic cu ajutorul unui tel. Mălaiul creşte în volum de 3-4 ori. Mămăliga nu va mai face cocoloaşe dacă, înainte de a pune mălaiul la fiert, se stropeşte cu apă rece.

Vezi și: Gogoși pufoase și pline de aromă. Rețeta tradițională. Se prepară foarte ușor!

Salată de ton cu porumb și ceapă. Rețetă simplă, gata în 10 minute

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel