Mama lui Dodon, primită cu huiduieli la Parchetul Anticorupție din Chișinău. Fostul președinte al R. Moldova dă vina tot pe Maia Sandu: „Tu ai mamă, tu ai suflet?”/ video
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Inquam Photos / Adel Al-Haddad si Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Inquam Photos / Adel Al-Haddad si Inquam Photos / Ovidiu Micsik
O activistă anti-corupție a huiduit-o miercuri pe mama lui Igor Dodon, în fața  Procuraturii Anticorupție din Chișinău. Aceasta a întrebat-o pe mama fostului președinte al Republicii Moldova „cum a venit la Procuratură, parcă era cu infarct la spital”. 

„Maia Sandu, tu ai mamă? Maia Sandu, tu ai suflet? De ce permiți ca niște nebuni și nebune cu certificat de la psihiatrie să își bată joc de oameni? De ce permiți ca mama unui fost șef de stat să fie umilită și batjocorită public de niște mizerii morale care trăiesc din bani negri plătiți pe ascuns de sponsorii PAS? Mă adresez și către alții din Guvernarea PAS, către cei care poate mai au un pic de rațiune acolo. Ați ajuns să vă sprijiniți azi pe susținerea unor fanatici și a unor nebuni, cum este această mizerie morală, care a făcut-o pe mama să asiste neputincios la un atac violent? La acest nivel de disperare și de ură ați ajuns?”, a declarat Igor Dodon, după atacul asupra mamei sale.

Maia Sandu s-a delimitat de incident:

„Justiția trebuie să facă dreptate, nu circ. Fără umilințe publice, răfuieli și spectacole, care nu contribuie la cercetarea cauzelor și nici la creșterea credibilității justiției. Instituțiile vizate trebuie să le asigure tuturor un tratament corect”, a declarat Maia Sandu pentru UNIMEDIA.

„Aferent, incidentului care s-aprodus la intrarea și în sala de audiență a Centrului Național Anticorupție, declarăm că, Procuratura Anticorupție își manifestă dezacordul cu producerea acestui incident și susține că persoanele citate la Procuratura Anticorupție nu trebuie să fie supuse la așa fel de tratament. Or, una din prioritățile în activitatea instituției ține de respectarea drepturilor și libertăților persoanei, precum și a demnității umane tuturor celor implicați în procesul penal.

Totodată considerăm relevant de a menționa că Procuratura Anticorupție nu are competențe și posibilitate de a gestiona careva incidente de genul celor de ieri, având în vedere faptul că, Procuratura Anticorupție nu dispune de spații proprii, accesul și ieșirea din sediul instituției fiind reglementat de autoritatea care gestionează încăperea, reguli care nu prevăd modalități reale de a asigura confidențialitatea identității persoanelor citate la Procuratura Anticorupție”, menționează PA.

Conform declarației de avere și interese personale pentru 2020, Galina Dodon i-a vândut fiului său, Alexandru Dodon, terenuri în valoare de 344.325 de lei. Galina Dodon, este consilieră locală, la al doilea mandat, din partea Partidului Socialiștilor, în Sadova Călărași.

Igor Dodon, într-un interviu pentru Russia 1: România vrea să înghită Republica Moldova și va stârni un război civil

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova, a lansat acuzații grave la adresa României, într-un interviu pentru presa rusă.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a declarat pentru presa rusă că România vrea să înghită Republica Moldova, ceea ce va duce la război civil. El a comentat astfel şedinţa comună de la Chişinău a parlamentelor României şi Republicii Moldova, despre care a spus că a avut drept scop afirmarea dorinței României și Occidentului de unire.

Dodon se află în arest la domiciliu fiind cercetat sub acuzația de îmbogățire ilicită și trădare, și a făcut aceste declarații pentru televiziunea de stat a Rusiei, scrie Bani.md. Dodon s-a lăudat cu acest interviu și pe pagina sa de Facebook, postând un mic fragment.

"Președintele ar trebui să fie preocupat de cum să se asigure că o țară neutră nu este atrasă în diverse conflicte și să nu pregătească statul pentru război. Sunt 100% sigur că moldovenii nu vor lua armele împotriva Rusiei pentru a proteja interesele Maiei Sandu și ale curatorilor ei occidentali. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată." a scris Dodon în limba rusă pe pagina sa de Facebook.

În cadrul interviului pentru presa rusă Dodon s-a arătat nedumerit că UE oferă asistenţă pentru armata Republicii Moldova și a criticat obţinerea de către Moldova a statutului de ţară candidat la UE.

Potrivit fostului şef de stat, Moldova nu va deveni niciodată stat membru UE, deoarece există problema transnistreană şi există autonomia Găgăuzia, regiuni care nu vor accepta acest lucru. Dodon e de părere că integrarea europeană ar putea duce la destrămarea ţării, pe motiv că cele două regiuni nu vor mai dori să se afle în componenţa Moldovei.

"M-am uitat și la opinia publică din România. Nici în România nu vor să lupte pentru cineva de aceea să cheltui bani pentru arme, mai ales în această situație în care poporul este sărac, economia este în cădere, este o greșeală foarte mare a conducerii noastre.", a mai spus Dodon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel