Mama fetiței agresate la Iași: Fata l-a recunoscut în poze pe olandezul Johannes Visscher
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Mama fetiței agresate la Iași în 2016 spune că fiica ei l-a recunoscut în poze pe olandezul Johannes Visscher. Fetița a fost chemată joi la Poliție, după ce cazul ei a apărut în presă.

Mama fetiței agresate la Iași în 2016 a declarat, vineri, pentru Mediafax, că joi a fost la Protecția Copilului și la Poliție cu fata. „Cu un psiholog de față și cu mine i-au arătat mai multe poze", a declarat femeia. Întrebată dacă l-a recunoscut și l-a identificat pe olandezul Johannes Visscher, mama fetei a spus că da. Surse din DGASPC Iași au confirmat, pentru Mediafax, informația.

Parchetul General a preluat, joi, un dosar din 2016, de la Iași în care o fetiță ar fi fost agresată sexual de un bărbat, iar primele indicii ale anchetatorilor arată că făptașul ar fi tot olandezul care ar fi ucis-o pe Adriana, minora de 11 ani din Dâmbovița. La acel moment, fetița avea 8 ani.

Imaginile cu posibilul agresor al fetiței din Iași, care pare a fi olandezul din cazul Dâmbovița, au fost transmise în spațiul public în anul 2018, pentru a cere sprijin din partea populației în identificarea bărbatului, deși dosarul penal de agresiune sexuală a fost deschis în 2016. După ce a apăsut suspiciunea că olandezul care ar fi ucis-o pe fetița din Dâmbovița a agresat sexual, în 2016, o altă fetiță, la Iași, conducerea Poliției Române a cerut reanalizarea tuturor dosarelor penale înregistrate cu autor necunoscut.

Ce a anunţat Parchetul General

Pe de altă parte, Parchetul General a informat că probele biologice ridicate de anchetatori în dosarul uciderii Adrianei aparțin olandezului.

„Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au primit rezultatele primelor determinări genetice efectuate în cauza Gura Șuții privind uciderea unei minore, iar acestea indică faptul că probele biologice prelevate cu ocazia cercetărilor la fața locului aparțin persoanei de cetățenie olandeză suspectată de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, agresiune sexuală și omor calificat”, informează Parchetul General.

Totodată, prin intermediul INTERPOL (organizația internațională de cooperare polițienească) a fost confirmat decesul bărbatului.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a olandezului

IGPR a precizat oficial, luni, că olandezul bănuit că ar fi omorât-o pe Adriana, fetița de 11 ani din Dâmbovița, s-a sinucis, însă nu sunt cunoscute motivele care l-au făcut pe bărbat să recurgă la acest gest. Johannes Visscher a ajuns în România miercuri și a plecat sâmbătă, el petrecând în țara noastră 3 zile.

Procurorii încearcă să afle dacă bărbatul a agresat sexual o fetița din Iași, în anul 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel