„Mama dv. a avut un accident“. Un escroc cere bani oamenilor de afaceri pentru operația unor rude
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
smurd
smurd

Un director într-o firmă importantă din capitală a primit, sâmbătă, un SMS, de la un număr necunoscut. „Mamă, am avut un accident. Am probleme la asigurările medicale. Îmi spun că nu au fost actualizate Sună-l pe doctorul cutare la acest număr de telefon“. Persoana astfel apelată nu se găsea în Bucureşti. Părinţii erau, la rândul lor,  într-o călătorie de afaceri şi se aştepta întoarcerea lor din străinătate în această zi. Primul impuls: să-şi sune părinţii. Telefoanele nu funcţionează. Sunt alertatele rudele, care caută cu disperare să afle detalii.

Ascultă aici povestea încercării de escrocare a omului de afaceri

Interesându-se la Spitalul Floreasca, află că un incident similar s-a petrecut şi în urmă cu o săptămână. O mamă a fost sunată de la un număr secret de către „chirurgul ortoped Iacob“ şi i s-a spus că fiica ei a avut un accident de circulaţie, ca urmare trebuie să decidă dacă va fi operată în capitală sau va fi transportată cu un aerotaxi la Cluj. Sunând la Ministerul Sănătăţii, ca să afle cum poate face rost de un elicopter, mama disperată află, după jumătate de oră, că totul e o glumă sinistră.

”O persoană care s-a recomandat ca fiind ortoped la Urgență a sunat-o pe doamna respectivă şi i-a spus acea poveste cu fata accidentată, ne-a confirmat Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al spitalului și șeful SMURD București. Evident că nu era nicio persoană cu acel nume internată la noi, și nici un chirurg cu acest nume. Am anunțat autoritățile și cred că problema e de resortul Poliției”.

Manevra a mai fost folosită în urmă cu câțiva ani, la Târgu Mureș, unde rudele erau anunțate că ”victima” se află în sala de operație, iar unul dintre escroci, îmbrăcat în medic, stătea la intrare și accepta sau pretindea diferite sume de bani.

Sâmbătă, escrocii știau că părinții persoanei vizate erau plecați din țară și nu vor răspunde la telefon. Ministerul Sănătății a cerut o investigație. Omul de afaceri vizat de escroci ne-a confirmat că, după ce își va reveni din șoc, va depune o reclamație la Poliție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel