Mama copilei de 11 ani, RĂNITĂ de polițist pe trecerea de pietoni, înecată în lacrimi: La fetița mea nu s-a întors... Sunt copii, să nu se mușamalizeze
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Mașina Poliției, după accident/ foto captură video
Mașina Poliției, după accident/ foto captură video
Mama fetiței de 11 ani, care a supraviețuit accidentului de care se face vinovat polițistul de 30 de ani, a vorbit despre tragedie. 

Mama fetei de 11 ani, rănită în urma accidentului produs pe o trecere de pietoni din București, a vorbit despre tragedie.

Amintim că un polițist de 30 de ani a accidentat două minore pe o trecere de pietoni din București. Polițistul este cercetat pentru omor din culpă, sub control judiciar. El ar fi fost angajat din sursă externă în 2017. Deși în spațiul public s-a vehiculat că ar fi obținut permisul în Anglia, se pare că l-a obținut în România, în 2012, fiind prelungit în Anglia în 2016. Viteza mașinii în momentul accidentului ar fi fost de sau peste 80 km/h. Fetițele au fost lovite pe trecerea de pietoni. Se pare că mașina avea doar semnalele luminoase în funcțiune, nu și pe cele sonore. Conform informațiilor de acum, vehiculate în presă, se pare că polițistul nu se afla într-o misiune urgentă de natură să-i justifice viteza. Anchetatorii urmează să stabilească exact faptele.

Însă, pentru un minut câștigat, s-au distrus nu trei vieți, ci trei familii. O fetiță a murit mult prea devreme, o alta a ajuns la spital cu traumă fizică și, mai ales, psihică, un tânăr mult prea grăbit care reușise să se încadreze într-o funcție ce ar trebui să fie onorabilă și-a distrus viața. Despre acesta din urmă, familiile fetițelor spun că vor să plătească nu ca polițist, ci ca om simplu, așa cum ar plăti oricine s-ar afla în locul său, fără uniformă. 

Cum se simte fetița de 11 ani

Mama fetiței rănite, în vârstă de 11 ani, a declarat, la Antena 3, că fetița ei știa că trebuie să rămână pe trotuar dacă aude/vede semnal acustic sau luminos, caracteristic mașinilor de intervenție sau de salvare. ”Ea știa și mi-a zis: `mami, dacă-l auzeam și-n depărtare dacă era, nu traversam`. Copilul mi-l cred, ele erau două fetițe cuminți, testate și de mine și de părinții Raisei cum traversează și cum se asigură. Nu mergeau în permanență împreună la școală, dar, când mergeau, una dintre trecerile de pietoni pe care treceau era și aceea. Nu era prima oară când treceau pe acolo.

Copilul meu, mulțumesc lui Dumnezeu, este bine, a suferit o intervenție chirurgicală la picior, pentru că a avut tibia și peroneul rupte. S-a intervenit, suntem stabili, suntem bine.” a spus mama fetiței.

Cum a aflat mama fetiței rănite despre tragedie

Cât despre cum a aflat de tragedie, povestește: ”Copilul meu mi-a dat mesaj că pleacă la școală. I-am zis `bine, mami, să aveți grijă`. În zece minute, m-a sunat un număr necunoscut și mi-a spus: ”Bună ziua, sunteți mama Marinei?”. În secunda aia zic ”Ce s-a întâmplat?”. M-am gândit că s-a întâmplat ceva, nu avea ce altceva să fie în zece minute. Mi-a spus că a avut loc un incident pe trecerea de pietoni. Așa am aflat. Nu era de la poliție, era martor, o doamnă, îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a anunțat. Ea s-a dus la copilul meu să vadă cum este și fetița i-a spus să o sune pe mama. Cred că m-a sunat și pe mine și pe mama Raisei. La fetița mea, polițistul nici nu s-a întors. Distanța între fete era de 10-12 metri. Am înțeles că s-a dat jos și a lovit copilul cu piciorul să vadă dacă mai mișcă. Acest individ, dacă nu erau martorii, fugea de la fața locului”. 

Mama, înecată în lacrimi: Chiar dacă este angajat al Poliției, trebuie să plătească ca un om de rând

O ambulanță ar fi ajuns în 2-3 minute și următoarea în 5 minute, i-a spus fetița de 11 ani mamei sale. Înecată în lacrimi, femeia a spus: ”Vrem ca acest individ să plătească pentru ce a făcut, nu vrem să se mușamalizeze pentru că este vorba... sunt copii... și trebuie să plătească. Chiar dacă este angajat al Poliției, trebuie să plătească ca un om de rând. Dacă noi produceam accidentul, eram aspru judecați. Așa să fie și el, judecat și pus să plătească... pentru ceea ce a făcut. Îmi cer scuze, nu mă pot opri (n.r. din plâns).”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel