Majoritatea șoferilor din UK consideră că bicicliștii sunt o amenințare pentru siguranța lor - Sondaj
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 26 feb 2023, 15:48
WhatsApp
Majoritatea șoferilor din UK consideră că bicicliștii sunt o amenințare pentru siguranța lor / Foto: Pixabay, de Mircea
Majoritatea șoferilor din UK consideră că bicicliștii sunt o amenințare pentru siguranța lor / Foto: Pixabay, de Mircea
Majoritatea șoferilor din Marea Britanie consideră că bicicliștii sunt o amenințare pentru siguranța lor

Un sondaj a scos la iveală faptul că majoritatea șoferilor din Marea Britanie consideră că bicicliștii sunt o amenințare pentru siguranța lor. Aproape două treimi (65%) dintre şoferii din Marea Britanie consideră acest lucru, potrivit unui nou sondaj, relatează Agerpres, citând dpa.

Sondajul, realizat în rândul a 2.010 de şoferi britanici, comandat de organizaţia pentru siguranţa rutieră IAM RoadSmart, a arătat, de asemenea, că 60% dintre şoferi cred că bicicliştii agresivi reprezintă o problemă mai mare în comparaţie cu trei ani în urmă.

Potrivit sondajului, 61% dintre respondenţi au afirmat că nu ar sprijini o lege care prevede că şoferii sunt întotdeauna responsabili pentru coliziunile cu biciclişti sau pietoni în zonele urbane.

Conflictele dintre automobilişti şi bicicliştiCifrele Departamentului pentru Transport (DfT) arată că patru pasageri şi-au pierdut viaţa în accidente în care au fost implicate o bicicletă şi un autoturism pe drumurile din Marea Britanie între 2012 şi 2021, comparativ cu 494 de decese în rândul bicicliştilor în astfel de incidente în aceeaşi perioadă.

"Guvernul a introdus o serie de legi în ultimii ani în cadrul unui efort de a rezolva conflictele zilnice pe care le vedem între automobilişti şi biciclişti. Cu toate acestea, potrivit cercetării noastre, aceste dispoziţii au fost în mare măsură fără niciun rezultat, majoritatea respondenţilor raportând încă agresiuni şi conflict între şoferi şi biciclişti", a declarat Neil Greig, director de cercetare al IAM RoadSmart.

Legea care prevede condamnări pe viață pentru șoferii periculoșiPotrivit noilor legi intrate în vigoare în iunie 2022, judecătorii din Marea Britanie pot da sentinţe pe viaţă pentru şoferii periculoşi şi cei imprudenţi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor care provoacă accidente soldate cu morţi.

Două luni mai târziu, ministrul transporturilor de la acea vreme, Grant Shapps, s-a angajat să creeze o lege prin care bicicliştii să primească acelaşi pedepse ca şi şoferii care provocată accidente mortale.

Aproape patru din cinci (78%) respondenţi la sondajul IAM RoadSmart au declarat că şoferii care conduc în mod agresiv reprezintă un pericol pentru siguranţa lor.

Circa 108 persoane şi-au pierdut viaţa în 2021 în accidente produse din cauza şofatului agresiv, echivalentul a 8% din totalul deceselor în accidente rutiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?