Majorare pensii cu 40%? Crețulescu, către Vîlceanu: Ne-ați dat breaking news-ul serii!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Dan Vîlceanu a făcut precizări dacă se vor majora pensiile cu 40%, în cadrul emisiunii moderate de Andreea Crețulescu de la România TV.

Dan Vîlceanu (PNL) a sugerat ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor de 40%, care ar trebui să se concretizeze în acest an, potrivit legii în vigoare.

'Premierul nu a spus niciodată că nu se va majora punctul de pensie anul acesta. Premierul a atras atenția asupra unui alt aspect. Punctul de pensie se va majora. Ludovic Orban a fost întrebat dacă majorarea va fi de 40%, precum scrie în lege. Premierul a spus că nu este 100% sigur că va fi cu 40%. De ce a spus acest lucru?' a spus Vîlceanu.

'Opinia publică a întrebat, dacă banii sunt în buget, ce vă oprește? Problema nu este că nu poți acoperi majorarea pensiilor cu 40% pentru 2020, că asta o faci. Gândiți-vă la altceva! Acest punct de pensie, în 2021, generează un impact de 51 de miliarde. În 2022, de 88 de miliarde. Prin urmare, trebuie să ne gândim ce vom face în anii următori.' a spus Dan Vîlceanu.

Andreea Crețulescu a reacționat, spunând: 'Ne-ați dat breaking news-ul serii! Dacă nu este 40%, cât este?'

'Nu v-am dat niciun breaking news! Premierul  a spus un lucru. S-a interpretat eronat că a spus premierul că nu se majorează punctul de pensie. Fals! Nu a spus niciodată așa ceva! S-ar putea să fie cu 40%. Nu a spus că nu se majorează. Nu știu să vă spun cu cât în momentul acesta. A pus în discuție situația economiei și situația bugetară.' a răspuns Dan Vîlceanu, în emisiunea moderată de Andreea Crețulescu, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel