Data publicării:

Majorare alocaţii. Orban vrea să tranşeze situaţia la CCR

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
CCR
CCR
Premierul Ludovic Orban nu exclude să atace la CCR legea de respingere a ordonanței de urgență care prevede creșterea etapizată a alocațiilor copiilor.

„Aștept să vedem legea și în funcție de modul în care s-a derulat procedura de adoptare a legii, în funcție de elementele pe care le vom identifica, vom lua o decizie. Din punctul nostru de vedere, noi am asigurat respectarea sensului legii, anume dublarea alocațiilor. Această creștere a alocațiilor e stabilită etapizat pentru că nu există resursele financiare dintr-o dată pentru dublarea alocațiilor”, spune Ludovic Orban.

El a criticat încă o dată PSD

„PSD, disperat că pierde voturi și profitând de faptul că dispune de o majoritate în Parlament a stabilit fără niciun fel de bază încă o dublare a alocațiilor fără niciun fel de fundament”, adaugă premierul. De asemenea, Orban spune că este prematur să existe în momentul de față o planificare a etapelor privind creșterea punctului de pensie.

Ordonanța de urgență care prevede creșterea etapizată a alocațiilor copiilor a fost respinsă, miercuri, și în Camera Deputaților. Ordonanța de urgență adoptată de Guvern prevede o creștere de 20% de la 1 septembrie, iar următoarele creșteri să fie făcute de două ori pe an, după cum urmează: creșteri de 20% pe 1 ianuarie și 1 iulie, până în 2022, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel