Majestatea Sa Margareta a vizitat sediul Crucii Roşii Italiene; discuţii cu vicepreşedintele Rosario Valastro
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 08 noi 2022, 23:14
WhatsApp
Familia Regală a României, vizită la cel mai nou sediul Google din Capitală / Foto: Facebook
Familia Regală a României, vizită la cel mai nou sediul Google din Capitală / Foto: Facebook
Majestatea Sa Margareta, preşedinte al Crucii Roşii Române, a vizitat marţi, la Roma, sediul Crucii Roşii Italiene, unde a discutat cu vicepreşedintele instituţiei, Rosario Valastro.

Rosaria Valastro a făcut o scurtă prezentare a Crucii Roşii Italiene, care are peste 160.000 de voluntari activi, apoi a vorbit şi despre buna colaborare cu instituţia similară din România.

'În ceea ce priveşte primirea persoanelor refugiate, în contextul conflictului care se desfăşoară în Ucraina, Crucea Roşie Română se află în prima linie. Iar noi, vorbind cu toţi donatorii noştri, am spus întotdeauna că avem o mare oportunitate, de a avea ochi în care avem încredere - ochii voştri, ai voluntarilor voştri, ai personalului vostru. Şi mulţumită acestui lucru, am putut să orientăm eforturile noastre în activităţi ce pot fi cu adevărat utile (...). Între societăţile noastre naţionale există un parteneriat consolidat. (...) Vrem să reconfirmăm colaborarea noastră, pentru că este o colaborare productivă', a declarat vicepreşedintele Crucii Roşii Italiene.

Preşedintele Crucii Roşii Române a apreciat sprijinul constant primit de la Crucea Roşie Italiană, inclusiv în contextul crizei refugiaţilor din Ucraina. 'Avem o colaborare minunată cu Crucea Roşie Italiană. Au fost numeroase proiecte, am primit un sprijin important (...) şi ne aşteptăm în continuare la ajutor. Iar în contextul tragediei din Ucraina, avem acest hub în Suceava, unde de asemenea există o importantă colaborare între noi. Dar cred că un rol important în legătura dintre societăţile noastre îl are spiritul cooperării latine', a spus Majestatea Sa Margareta.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, alături de Alteţa Sa Regală Principele Consort Radu, efectuează o vizită la Roma şi Vatican.

Programul deplasării la Roma va mai include vizite la Comitetul Paralimpic Italian şi Comitetul Olimpic Italian, precum şi vizionarea unor exponate despre Familia Regală a României la Muzeul Pietro Canonica. Un punct important în program va fi audienţa privată cu Suveranul Pontif, urmată de vizite la Spitalul Pediatric Bambino Gesu al Sfântului Scaun, la un centru pentru primirea unor femei refugiate din Ucraina şi la sediul Comunităţii Sant'Egidio, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?